“Sevgi Evlerinde Yaşananlar Açığa Çıkmalıdır”

0
147

mevlüt dudu açıklama25CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Sevgi Evleri olayını TBMM’ye taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda iki bakıcı annenin işine son verilmesine neden olan olayları yazılı bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı. Konu ile ilgili bir de yazılı açıklama yapan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Sevgi evlerinde ne yaşandıysa tüm ayrıntıları ile açığa çıkarılmalıdır” dedi.

Açıklamasında Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ile ilgili daha önce de bir takım söylentilerin çıktığını belirten Milletvekili Dudu; “Yaklaşık 1 yıl önce aynı yerde bir bebeğin boğularak öldüğü biliniyor. Yapılan incelemelerde bebeğin nefes borusuna mama kaçması sonucu boğulduğu tespit edildi. Bu olaydan dolayı hiç kimse hakkında soruşturma ve cezai işlem yapılmadı. Ama bilinen bir gerçek var ki bu tür bebek ölümünün nedeni cahillik ve iş bilmezliktir. Bu da personel alımında yapılan hatalardır. Eğer işe uzman olmayan kişileri alır çalıştırırsanız olacağı budur. Burada başta konu ile ilgili Bakan olmak üzere, eleman alımını yapan ve çalıştıranlar sorumludur.

Şimdi yaşanan olaylarla ilgili de iki personelin işine son verilmiş. Çocuklara fiziksel şiddet uygulayan, ceza verip tuvaletlere kapatan, kendi evlerine temizliğe götüren bu insanları, buranın yöneticileri görmedi mi? Neden bu olayların açığa çıkması bu kadar uzun sürdü. Olaylarda diğer ihmali olanlarla ilgili hangi işlemler yapılacak? Bütün bunların tamamının açıklığa kavuşması gerekir. Diğer yandan işten el çektirilen kişilerin bu güne kadar kollandığı ve olayların kapatılmak istendiği söylentileri de var. Kimler bu insanları korumaya çalıştı? Olayların üzerini neden kapatmak istedi? Neden darp edilen çocuklar Sevgi Evleri yöneticileri tarafından doktora götürülmedi? Kim baskı yaptı? İşten el çektirilen kişiler burada başka olaylara sebep oldu mu? Ya da hangi olaylara sebep oldu? Asıl gerçekler bu sorulara verilecek cevaplardadır.

Ben bir milletvekili olarak, konu ile ilgili Bakan’ı, Hatay Valisi’ni ve Adalet görevlilerini bu soruların cevaplarını bulmaya davet ediyorum. Asıl o zaman buzdağının görünmeyen kısmı ve gerçek sorumlular ortaya çıkacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here