Sen Pierre Bayramında ‘Dünya Barışı’ Dilekleri!

0
192

Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, dünyanın ilk mağara kilisesi olan Antakya St. Pierre Kilisesinde düzenlenen ayinle kutlandı. Ayinde barış mesajları verildi.

Bayram kutlamasına Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti, Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Kostantine Kayyel, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Başkanı Fadi Hurigil ve cemaat üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlmittin Boz ile birlikte çok sayıda Hıristiyan vatandaş katıldı.

İlahilerin söylendiği ve İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde dünya barışı için dualar edildi. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ve Episkopos Kostantine Kayyel tarafından bayrama özel hazırlanmış ekmek bölünerek ikram edildi ve kutsal sudan içildi.

Episkopos Paolo Bizzeti ve Episkopos Kostantine Keyyel, Petrus ve Pavlus’un bütün hayatlarını tüm varlıkları ile Allah’a adadıklarını anlatırken, ayin Monsenyör Paolo Bizzeti’nin duası ile son buldu.

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de her yıl 29 Haziran’da kutladıkları bayramla Hristiyanlığın ilk yayılmasında etkili olan Aziz Petrus ve Pavlus’u anımsadıklarını kaydetti. Ortodoks ve Katolik kilisesinin temsilcilerinin St. Pierre Kilisesi’ne evrensel barış duası yapmaya geldiklerini ifade eden Hurigil; “Hristiyanlık ismi ilk defa bu memleketten dünyaya yayıldı. Bu vesileyle bu bayramın tüm dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın sevgi iklimine ihtiyacı var. Bütün dualarımız bunun üzerine olacak” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here