Semt Pazarı İmara Açılmamalı! İskenderun Belediyesi, Süreci Mahkemeye Taşımalı

0
111

Semt Pazarı İmara Açılmamalı!

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, HBB Tarafından Yapılan Yeni İmar Planında, Mustafa Kemal Mahallesindeki Semt Pazarı Yerinin İmara Açılmasını Doğru Bulmadıklarını Açıkladılar…

“İskenderun Belediyesi, Süreci Mahkemeye Taşımalı”

İskenderun Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni imar planında, Mustafa Kemal Mahallesindeki semt pazarı yerinin bir kısmının imara açılmasını doğru bulmadıklarını savunarak, konunun İskenderun Belediyesi tarafından mahkemeye taşınmasını istedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 imar planında, Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan 8.177 m2’lik semt pazarı alanının yaklaşık 3.800 m2’lik kısmının konut alanına dönüştürüldüğünü açıklayan CHP’li Meclis Üyeleri, konunun mahkemeye taşınmasının zaruri olduğunu savundular.

CHP’li Meclis üyeleri, konu hakkında yaptıkları açıklamada; “2013 yılında İskenderun Belediyesinde onaylanan 1/5000 ve 1/1000 imar planlarında Mustafa Kemal Mahallesinde hizmet alanı olarak tapuda kayıtlı İskenderun Çevre mıntıkası 2429 ada 3-4 nolu parseller semt pazarı olarak gösterilmekteyken, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 8 Mart 2019 tarih 72 sayılı karar ile onaylanan, İskenderun ilçesine ait 1/5000 revizyon imar planında söz konusu parseller kısmen konut alanına dönüştürülmüştür. Mevcut planda yaklaşık olarak 8.177 m2 semt pazarı olarak görülen alanın 4422 m2’ye küçültüldüğü görülmektedir.

Söz konusu imar planına İskenderun Belediye idaresi tarafından 30 Nisan 2019 tarihinde itiraz edildiği ve bu itiraza Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 Temmuz 2019 tarih 163 nolu karar ile red cevabı verildiği görülmüştür.

CHP Belediye Meclis Grubu olarak beklentimiz, bu süreci mahkemeye taşıma hakkı olan İskenderun Belediyesinin yasal süre geçmeden konuyu mahkeme sürecine taşımasıdır. İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grubu olarak bu sürecin takipçisiyiz” şeklinde ifadelere yer verdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here