Muhtarlar Günü Kutlandı

0
95

‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunma töreninin ardından kentimizde görev yapan muhtarlar, protokol üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İskenderun Atatürk Anıtında icra edilen çelenk sunma törenine; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal ile Ahmet Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Kıd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşl. Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Kekeç ile Mahalle Muhtarlarımız ve eşleri katıldı.

Anıta çelenk sunumuyla başlayan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine hitaben konuşmalar yapıldı. İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç konuşmasında muhtarlar gününü kutlayarak Türkiye’nin bölgede haklı bir harekât yürüttüğünü söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, kalplerinin Mehmetçik’in başarısı için attığını ifade ederek; “Türk milleti tek yumruk olmuş durumda. Bu birlik ve beraberliği tüm dünya gördü. Kahraman ordumuz ülkemizin güvenliği terör örgütleri ile kararlı bir mücadele ediyor. Rabbim ülkemizi milletimizi ordumuzu korusun” dedi.

Türk milletinin, ordusunun ve devletinin yanında olduğunu vurgulayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise Türk askerinin bölgeye huzur ve barış getireceğini dile getirdi.

Törenin sonunda Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve muhtarlar, Mehmetçik’e destek ve moral vermek için asker selamı gönderdi.

Çelenk törenini ardından İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde 3 Nolu Sosyal Tesis’te gerçekleştirilen kahvaltı programına geçildi.

İlçemizde hizmet veren muhtarları kahvaltıda ağırlayan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, muhtarlar ile birlikte çalışmaktan, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Muhtarlar günü dolayısı ile çok kıymetli mahalle muhtarlarımız ile belediyemizin 3 nolu sosyal tesislerinde düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programında bir araya geldik. Muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar dileyerek her daim Belediye olarak halka hizmet noktasında yanlarında olduğumuzu ifade ettik.

Biz İskenderun’u yaşamın en iyi merkezi haline getirmek için yola çıktık. Bunu yaparken sizlerden alacağımız geri dönüşler ve sizlerin bizlere söyleyeceklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar hep işbirliği içerisinde çalıştık. Bundan sonraki süreçte de kimseyi ayrıştırmadan, her mahalleye eşit hizmet ederek kıymetli halkımıza en iyi vermeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor muhtarlar gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Program hoşsohbet ortamında devam etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here