Şehrimizde Plaj Sporu (5)

0
80

Değerli okurlarımız, okuduğunuz bu makalemin bazı paragrafları doğal olarak sık-sık işlenmiştir. Resmi kayıtları, yapılan olumlu faaliyetleri değiştiremeyeceğimiz gibi. Kız sezonunun soğuk günlerinde “PLAJ SPORU” telaffuz edilmez diye düşünüyorum. Oysa çok sıcak günler göz kırpmaya başladı ve sanıyorum yaz ayları oldukça sıcak geçecek. Kırk yıl önceki sıcaklar yaşanır mı bilemem ama yine de asfaltların yumuşayacağını söylememizde bir sakınca yok.

Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’i yakından tanıdığımı söyleyebilirim. Özellikle iki yıl önce bir toplumda şahsıma yaptığı iltifatları unutmadım. Kendilerine o zamanda teşekkür etmiştim, şimdi de teşekkür ediyorum. Sözü buraya getirmişken; Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil Beyefendi, imarcı, yenilikçi, görselliğe son derece özen gösteren bir yapıya sahip. Şehrimizde yaptığı icraatlarla bunu ispatlıyor.

Sıcak günlerin göz kırptığını söylemiştim ya böylesine sıcak günlerde evlerimizde de oturamayız, kıraathanelerde de vakit geçiremeyiz. Serin mekânlar tabi ki var ama bize ait değil ki. Fakat önümüzdeki uçsuz bucaksız deniz, hepimize ait! Buralardan yararlanabiliyor muyuz? Yararlanamıyoruz da, zayiat vererek yararlanıyoruz. Uzatmaya gerek yok. Şehir sakinleri can güvenliği olan “PLAJ” istiyor. Yeri gelmişken söylemekte sakınca yok. Bir değil, birkaç tane olsun. Buraya yapılan masraf, yatırım sadece bir sezonda kendini amorti edecektir, buna yürekten inanıyorum.

Ayrıca, plajlar ve özellikle plaj sporu şehrimiz için önemli bir reklâm olacaktır. Yaz sezonunun oldukça uzun sürdüğü şehrimizde, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacağı gibi, toprak zenginlik kazanacak ve esnafın da cirosu artacak, yani bayram edecekler.

Altını çizerek bir önemli konuyu gündemimize getirmiştim ve demiştim ki: ‘Yıllar önce bir halk plajımız vardı. Öyle ya da böyle iptal edilerek askeriyeye devredildi bildiğim kadarıyla. Resmiyeti yoktu belki ama yine de 8-10 kişi ekmek yiyordu. Hatta dışarıdan gelen simitçiler bile yevmiyeyi doğrultuyordu.’

Doksan kilometrelik bir kıyı şeridimiz var ama uzağa gitmeye gerek yok. Şehrimizin göbeğinde o kadar müsait yerler var ki plaj için, yetkililer neden gündeme getirmiyor anlamak mümkün değil. Bu önemli konuya sıcak bakılırsa, şehrimiz adına önemli bir reklâm olacağı gibi, gerçekleştiren kişiler için de büyük reklâm olacaktır.

Şehrimizi yönetenler sosyal yoksulluklarla bu kadar haşır neşir olamazlar. Kaldı ki; zengin, varlıklı, plaketli, vergi rekortmeni işadamlarımız mevcut. Hizmetler boşa gitmez, günün birinde mutlaka karşılığını alır sosyal ve medeni halkımız çok şeylere, en güzel icraatlara layıktır. Yetkililer bu konuya eğilseler çok hayırlı bir iş yapmış olurlar. Mevcutları da halka indirmekte, onların mutlu olmalarını sağlamakta büyük yararlar var. Söylemek istediğim herkes oralara gidebilmeli, oralar gidilecek hale getirilmeli. Bu bizim görevimiz…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here