Şehrimizde Plaj Sporu (3)

0
52

Değerli okurlarım, halkın yararına ve turizm adına bir takım çalışmalar düşünülürken, köylü kardeşlerimizin çalışmalarını örnek almakta çok büyük yararlar vardır. Köylerimizde bir yol yapılacaksa, köy ihtiyar heyetinin kararlarıyla bütün köylü, eli kazma tutan kürek tutan her köylü o yol inşaatında çalışır. Hiç kimse bu işten gocunmaz, seve-seve yapar. Verilen hizmet kalıcıdır ve köylünün demirbaşı olacaktır, bunun da bilincindedir.

Efendim, bizim de ısrarla anlatmaya çalıştığımız ve yapılmasında büyük faydalar olacağına inandığımız şu “PLAJ SPORU” var ya işte şehrimizde yardımlaşma ile yapılabilecek önemli konularımızdan sadece birisidir.

Bildiğiniz gibi, bazı işler doğrudan parayla, bazıları da diplomasi (Bürokrasi) yoluyla olur. Yeter ki yapılmaya yüz tutsun, sanırım gerisi kolay. Burada, güncel bir örnek vermek istiyorum. Amatör takımlarımızın maç yaptıkları bir sahamız var. 5 Temmuz Stadı’nın bitişiğinde biliyorsunuz. Gençlerimiz uzun yıllar zımpara gibi olan o zeminde top oynadılar. Sakatlanarak futbol yaşamını noktalayanlar da oldu. Şimdi o zemin çimlendirildi ve gençlerimiz daha bir güvenle top koşturuyorlar. Kendimize pay çıkarmıyoruz, yapanlar, önayak olanlar sağ olsunlar.

Vatan kurtaran aslanlar, genelde isimsiz kahramanlardır. Keşke isimleri belli olan ve onların isen ruhlarını şad etsek! Şu andaki konumuz olan “PLAJ ve PLAJ SPORU”na omuz vermeyi düşünen şehrimizin zenginleri sanki daha mı az kahramanlar. Ülkesinin menfaatleri doğrultusunda fedakârlık yapanlar kutsal insanlardır. Bir konu ne kadar çok gündemde tutuluyorsa, o kadar çok benimseniyor. Daha iyi anlaşılıyor. Daha çok belleklerde yer ediyor.

Bu güzel ve Akdeniz’in inci niteliğinde şehrimizde, mütevazı da olsa, bir plajımız olduğunu var sayalım. Göze batan, adam gibi bir yer. Kumsalın üzerine iki direk çakıp ve arasına bir ağ geriyorsunuz. Bunun adı plaj voleybolu…

Basketbolu geçiyorum. Lastik topla kumun üzerinde dripling yapılamayacağından konumuzun dışında kalsın. Deniz kıyısının kenarındaki kum sahasına günün koşullarına göre 50-60 metrekarelik alana karşılıklı iki kale monte edilir. Yumuşak kumun üzerinde sakatlanmak düşünülmeyeceği gibi, göze hitap eden, izleyenlere zevk veren futbol müsabakaları yapılsa fena mı olur? Burada, müsabakalar tertiplenir ve ortaya bir kupa konulur. İlginç gösterilere sahne olur. Sırf bu oyunlar için oralar dolar taşar. Çevredeki dört-beş yıldızlı otellerde tatil yapan gençlerin de iştirak edeceklerini nazara alacak olursak, bir sansasyon yaratır ve de şehrimiz artı prestij kazanır. Devamını yarınki sayımızda sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here