Şehrimizde Plaj Sporu (2)

0
48

Değerli okurlarım, bir davete icabetten gittiğim Burhaniye’de, Belediye Başkanının ‘İskenderun’da kaç plaj var?’ sorusunda kalmıştık hatırlayacaksınız. Nasıl olsa şehrimizi görmemiş, muhtemelen geleceği de yok. Sallamanın bir sakıncası yoktur diye düşündüm. Sözümüz kabul gördü.

“Şehrimizde adım başı plaj var, bu plajlarda her zaman iddialı biçimde spor müsabakaları yapılır” demeyi ihmal etmedim. Yalan söylemek hiç de güzel değil ama mecbur kaldım.

Bir zamanlar, Halk Plajı vardı şehrimizde! O plaj uzun yıllar kadınlı erkekli şehrimiz sakinlerine hizmet verdi. Bir taneydi ama yine de iş görüyordu ve herkes de memnun oluyordu. Ne hikmetse orayı iptal ettiler. Şimdi n’oluyor?

Güneşin en yakıcı saatlerinde insanlarımız sağlıksız güvencesiz yerlerde çoluk çocuk denize girip serinlemek istiyorlar. Maalesef zaman-zaman müessif olaylar da duymuyor değiliz, durup dururken… Örneğin, İç Anadolu’da yaşayan bir dostumuza “Oralarda plaj var mı?” diyebilir miyiz? İnsana gülerler plaj isminin telaffuz edildiği yerlerde deniz vardır.

Turizmden söz edenler, öyle laflar ediyorlar ki, inanın mangalda kül bırakmıyorlar. Demek ki hepsi palavra! Dört beş yıldızlı oteller, döviz girdisi olsun diye turizmin, turistlerin hizmetine sunuluyor. Bunlarda güzel yaklaşımlar. Bazı ülkeler futbolcu satarak ekonomisini geliştirir. Bazıları da tarihi eserlerini insanların beğenisine sunar, doğanın cömert davrandığı doğa harikalarını geliştirerek ve hatta restore ederek ekonomilerini düzeltmeye özen gösteriyorlar.

Efendim, türlü sporların yapılacağı meydana getirmenin ve mali portresinin ne olacağı konusunda az çok bir fikrim var. Yani, bir fabrika kurmayacağız, yüzlerce kilometrelik bir otoban yapmayacağız.

Aslında bunlar yapılmaya başlandığında bir türlü bitmek bilmiyor, birçoklarının ömrü kifayet etmiyor ama maddi manevi zararlara göz yumularak uzun zaman sonra bitiyor. Ancak, benim sözünü ettiğim plaj ve plaj sporları, ne bir fabrika gibi, ne de bir otoban yol gibi rizikolu ve pahalı değil. Yıllardan beri plaj sporları için kalem tüketmiyorum.

Ancak, henüz bir gelişme olduğunu söyleyemem. Biz pes etmedik ve pes etmeye de hiç niyetimiz yok. İnanıyorum ki, günün birinde bir yetkili sesimize kulak verecektir. O günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here