Şehrimizde Plaj Sporu (1)

0
58

Değerli okurlarım, bir makaleye başlarken hemen konuya girmek mi, yoksa onu şekillendirip, olgunlaştırıp, zenginleştirerek mi yazmaya başlamalıdır?

Edebi konularda ve sporda iyi bir alt yapım olduğunu söyleyebilirim. Beynimde muhafaza ettiğim önemli dokümanım olduğu da bir gerçek. Zira yaşanmış olayları unutmak mümkün değil… Son yıllarda uyguladığım yöntem okurlarım tarafından beğenildiği gibi, muhtelif ortamlarda da gündeme gelmiyor. Mutlu olmadığımı söyleyemem.

Yaşam boyunca öğrendiklerimiz, hafızamızda bıraktığı çağrışımlarla gözle görünmez bir dünya yaratır. Örneğin, bir hikâyeyi dinlerken ya da okurken ses ve yazı, hafızamızdaki hayalleri canlandırır. Mesleğini seven iyi bir yazar, dilin bu canlandırma gücünden yararlanarak asıl dünyaya benzer veya ondan daha zengin değişik bir hayal dünyası yaratır.

Bu nedenle, bir yazar, kullandığı her kelimenin, her deyimin dış alemde veya insan hayatında neye karşılık geldiğini bilmelidir. Yazılan makaleler, fıkralar ve benzeri yazı türleri gergin ortam oluşturmak yerine okuru rahatlatan, onlara bir adım önünü gösteren, olumlu yönde bilgilendiren edebi yazılar olmalıdır.

Sözü buraya getirmişken; Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil, icatlarıyla, şehrimize verdiği hizmetlerle, güler yüzü ve tatlı diliyle, mütevazı oluşuyla, doğruyu söylemek gerekirse birçok kişinin gönlünde taht kurmuştur. Şehrimizde olmayan ve mutlaka olması gereken “Plaj Sorununa” el atacak, destek verecek olurlarsa, şehrimiz halkı, özellikle gençlerimiz mutlu olacaklardır.

Sayın Başkan, İskenderunlular sıcak yaz günlerinde serinlemek için hayatını tehlikeye atıyor. Deniz kıyıları insanlarla dolu ve hepsinin yüzme bildiğini söyleyemeyiz. Konuyu gündeminize alırsanız sevinirim.

Bu makaleyi neden soğuk havalarda değil de, en sıcak mevsimde yazıyorum. Çünkü plaj adı verilen yerlere mevsim itibarıyla gidiliyormuş da ondan.

Dünyanın hiçbir yerinde zannetmiyorum ki yüz kilometrenin üzerinde kıyı şeridi olan bir yerleşim merkezi bulunsun. Oralarda vardır ya da yoktur ama bizim var da n’oluyor?

Yıllar önce bir dostumun daveti üzerine Burhaniye’ye gitmiştim. Arkadaşım belediye başkanı ile tanıştırdı ve beni plaja götürdüler.

Belediye başkanı şu ifadeleri kullandı… “İskenderun en büyük ilçe, eminim sekiz on adet plajınız vardır. Halkımız en azından hafta sonlarında burada rahat ediyor…”

Ne diyeceğimi şaşırdım ve nezaketen ben de onu şehrimize davet ettim. Gelir diye ödüm kopuyor. Oradaki plajlar gördüğüm kadarıyla çok güzel. Zaten “Plaj Sporu” da oralarda yapılıyor. Yani ekstra harcama yok.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here