Şehit Pamir ve Ulucami Esnafı İsyanda!

0
168

Şehit Pamir ve Ulucami Caddesi esnafları eski bit pazarı önünde bir araya gelerek, inşası devam eden battı çıktı projesi nedeniyle düzenlenen dolmuş güzergahlarından dolayı yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler.

İki cadde üzerindeki pek çok esnafın imzasını taşıyan açıklamayı esnaflardan Beşir Baysoy yaptı. Değiştirilen dolmuş güzergahlarıyla vatandaşların çarşı merkezine gelemediklerini ve bu durumun da esnafı olumsuz etkilediğini ifade eden Baysoy; “Pac meydanında başlayan yol çalışması ile dolmuş ve otobüslerin şehre giriş ve çıkış güzergahları değiştirilmiştir. Vatandaşlarımızın çarşı merkezine gelmesi bir hayli zorlaşmış olup bu zorluk toplu taşıma aracı kullanan vatandaşa ikinci bir dolmuş ücreti zorluğu getirirken zaten zor durumda olan esnafın işlerini daha da zorlaştırmıştır.

Vatandaş çok zorunlu olmadıkça çarşıya inmemektedir. Şehit Pamir ve Ulu cami caddeleri az kullanılır hale gelmiştir. Bu yüzden buradaki esnafın satışları düşmüş borçlarını ödeyemez hale gelmiştir” dedi.

Esnaflar olarak, güzergahlar konusunda yeni bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini kaydeden Baysoy; “Bu güzergahlar için bir çalışma yapılmasını esnaflar olarak talep ediyoruz. Çarşımızın tekrar eski günlerine dönmesi için mahallelerden gelen dolmuşların Şehit Pamir ve Ulu Cami caddelerini kullanması, bu durum mümkün değilse ring seferi yapan otobüslerin mutlak surette bu iki caddeyi kullanarak yolcu indirip bindirmesi esnaflar olarak talebimizdir.

Büyükşehir belediyemizin tahsis etmiş olduğu Dönmez Durağıyla AVM arasındaki güzergahta çalışan otobüsler halkımıza fayda vermemektedir. Eğer böyle bir çalışmaya zorunlu kalınmışsa bu güzergahın Dönmez durağından değil Ulucami ve Şehit Pamir caddeleri üzerinden yapılmasını ve otobüs sayısının arttırılmasını talep ediyoruz.

Ulucami ve Şehitpamir caddeleri esnafları olarak bulunduğumuz zor ekonomik şartların altından kalkamıyoruz. Müşterilerimiz bize ulaşmakta zorluk çekmektedirler. İki-üç adet dolmuş değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bunun da ötesinde sıcak hava şartlarından dolayı alışverişe gelen vatandaşımız gerçekten ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Projede trafik koordinasyonu doğru yapılmamıştır. Vatandaş ve esnaf hakkı gözetilmemiştir. Bu nedenle yeniden bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here