Şehit İsmet Sevinç İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

0
237

Hakkâri’de şehit olan İskenderunlu Sözleşmeli Er İsmet Sevinç için Buluttepe’deki evinde mevlidi şerif okutuldu.

Mevlid-i Şerife, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM idare amiri Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli askeri personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlitte, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Şehidin ailesine başsağlığı dileklerini ileten Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Şehidimiz Sözleşmeli Er İsmet Sevinç Kardeşimizin Mevlid-i Şerif programına katılarak Aziz Şehidimizi duâlarla yad ediyoruz. Cenab-ı Mevla’dan Şehidimize rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere tüm Hataylı hemşerilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Mevlid-i Şerif sonrasında aile bireylerine bir kez daha başsağlığı dileklerini ileten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Bizler sizlerin her zaman hizmetinizdeyiz. Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Vatanımız için verdikleri mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimiz milletimizin kalbinde yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin huzur ve güvenliği, milletimizin birlik ve beraberliği için her türlü şer odaklarına karşı gece gündüz demeden mücadele eden kahraman askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.

Terörün hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini ancak birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklarını kaydeden Başkan Dingil; “Ülkemizi bölemeyecekler. Vatanımızı parçalayamayacaklar. Her zaman vatan hainlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Milletçe bütünleşerek hainlere karşı kenetleneceğiz. Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz, bakanlarımız ve güvenlik güçlerimiz görev başında. Kararlılıkla, birliğimize ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkacağız. Teröre karşı tek ses, tek yürek olacağız” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here