Şehide Gözyaşlarıyla Son Veda

0
377

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in İskenderun’daki baba evine ateş düştü.

Astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in şehit olduğu haberini Bekbele Mahallesi’ndeki ailesine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile görevli askerler verdi.

Acı haberi alan baba Ahmet Gedik ile annesi Hatice Gedik fenalık geçirdi. Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehit astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in Cemile Gedik ile evli olduğu, çiftin, 16 yaşında Alp Koray ve 9 yaşında Perizat Kayra isminde 2 çocuklarının bulunduğu ifade edildi.

İlk Tören Maçka’da Yapıldı

PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törende 41 yaşını doldurarak 42 yaşına girecek olan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kısa özgeçmişi okunurken, ardından şehit ve tüm şehitler için dua edildi. Dua sonrası Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelen şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Askeri manga tarafından cenaze aracına konulan şehit Gedik’in cenazesi memleketi İskenderun’a götürülmek üzere havaalanına gönderildi. Şehit Astsubay Başçavuş Gedik buradan askeri uçakla memleketine uğurlandı.

Bekbele’de Toprağa Verildi

Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in naaşı askeri uçakla önce Hatay Havalimanına ardından karayolu ile İskenderun’daki baba evine getirildi. Burada şehidin çocukları Alp Burak (16), Perizat Kayra, eşi Cemile, babası Ahmet ve annesi Hatice uzun süre tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi ise ağabeyinin resmi elinde teröre lanet okudu. Burada helallik alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Bekbele Mezarlığı’na götürüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, bazı Hatay Milletvekilleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here