Seçim Sonrası İlk Değerlendirmeler

0
90

seçim değerlendirme1Aylardır beklenen 7 Haziran 2015 seçimleri geride kaldı. Türkiye kararını vererek, Ak Parti’nin 12 yıllık tek başına iktidarlığına son verdi ve koalisyon dedi. Türkiye’de hemen her ilde oylarını kaybeden Ak Parti Hatay’da az bir farkla CHP’nin önünde yer aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Hatay’da oyların %37,98’ini Ak Parti alır iken %36,22’sini ise CHP aldı. Barajı aşan HDP ise Hatay’da oyların %6,55’ini aldı. Bu duruma göre Ak Parti Hatay’da 5 vekil ile yola devam ederken CHP 4, MHP’de 1 vekil kazandı. Hatay’da en çok konuşulan isimlerden birisi olan Bağımsız Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz ise resmi olmayan sonuçlara göre 17.284 oy aldı. Eryılmaz’ın bu oy potansiyeli Hatay’da bazı dengeleri değiştirdi.

Liderler Ne Dedi?

Türkiye’nin kararını verdiği 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Ak Parti, CHP ve MHP liderleri ilk açıklamalarını yaparken partilerin ilçe yönetimleri de kısa birer değerlendirme yaptı.

MHP’li Başkan Bozkurt: “Sonucu Saygıyla Karşılıyoruz”

Yaşanan bu sürecin ardından İskenderunlu siyasi parti temsilcileri de parti genel başkanlarının yaptıkları açıklamayı desteklediler. MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, kendisine ait resmi facebook adresinden sonucu saygıyla karşıladıklarını ifade edip; “MHP olarak 1 milletvekilliği kazandık. Milletimize bağlılığımız, sevgimiz ve saygımızın göstergesi olan Milliyetçi duruşumuz gereği bu sonucu saygıyla karşıladık. Seçilmiş olan Milletvekilimiz Sayın Adnan Şefik Çirkin beyi tebrik eder bu zorlu süreçte kendisine TBMM’de Hatay’ımızı temsil noktasında Rabbimden güç kuvvet vermesini dilerim” dedi.

HDP’li Başkan Salmanoğlu: “Mahcup Etmeyeceğiz”

Türkiye genelinde tüm oylarını arttıran HDP’nin İskenderun İlçe Başkanı Temim Salmanoğlu ise; “Bize inanarak hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsunlar kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Emaneten bizde duranları gönülden HDP’li yapmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’de artık Başkanlık, diktatörlük konusu son bulmuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here