Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

0
76

seçim güvenliği toplantısıİskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere yönelik siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla “Seçim Güvenliği” toplantısı düzenledi.

Kaymakamlık Salonun gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve ilgili birim amirleri ile Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, MHP İlçe Turan Bozkurt, BDP İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin, DSP İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, HKP Başkanı Ali Görülmez, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil Çelik, İşçi Partisi İlçe Başkanı Fatih Şirin, Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Atilla Dike ve HDP İlçe Başkanı Selçuk Sağlam katıldı.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler, mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetleri seçimleri sürecindeki çalışmaların ele alındığı toplantıda; geçmiş yıllarda yapılan seçimler gözden geçirilerek, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi ve mevcut eksikliklerin tamamlanması için görüş alış verişinde bulunuldu ve bir takım kararlar alındı.

Seçim sürecinde tespit edilen kural ve yasaklar doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Özyiğit, seçime katılan adayların ve siyasi partilerin birbirlerine karşı hoşgörü, saygı çerçevesinde, centilmence davranarak seçim sürecinin en iyi şekilde geçirilebilmesine yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, bu manada yürütülen çalışmaların seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması, ülke ve ilçe siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin eşit, adil olarak kullanılmasına katkı sunacağını dile getirdi. Toplantıda, geçmiş yıllarda yapılan seçimler gözden geçirilerek, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi ve mevcut eksikliklerin tamamlanması için görüş alış verişinde bulunularak bir takım kararlar alındı.

Gerçekleştirilen ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı, hazırlanan sunumların gösterilmesi, görüş ve önerilerin paylaşılması ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here