Savaşta Gözünü Kaybeden Küçük Kız Hayırseverlerden Yardım Bekliyor

0
239

Suriye iç savaşında sağ gözünü kaybeden 12 yaşındaki Eya Şahar, gözüne kavuşabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Antakya Devlet Hastanesine, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine, İskenderun Devlet Hastanesine ve Gaziantep Devlet Hastanesine, kızının gözünün tedavisi için başvuran baba Heysem Şahar, gerekli tetkiklerin yapıldığını ve kızının görebilmesi için tek şansının protez göz olduğunu öğrendiklerini anlattı. Protez gözün takılmasının giderlerini karşılayacak durumları olmadığını da ifade eden Baba Şahar, hayırseverlerden yardım istediklerini söyledi.

Heysem Şahar, savaş öncesi bir fırında çalıştığını ve iyi kötü geçindiklerini ama burada artık geçinemez duruma geldiklerini belirtirken; “Savaş başladıktan sonra bir gün yolda giderken, bir bomba patladı. Ben ve kızım havaya uçtuk. Kızım yüzünün bir bölümü ve vücudunda yaralar aldı. Benim ise bağırsaklarım dışarı çıktı, ayaklarım parçalandı, her yerim platin ve yüzde 93 çalışamaz raporum var. Kızımın gözünün tekrardan protez olmasının masraflarını bırakın, yaşayamaz durumdayız. Devletin verdiği 600 lira aylıkla kirayı bile ödeyemiyoruz. Kızımın gözünün takılması ancak hayırseverlerle mümkün olabilir. Hastaneler yapmıyor” diye konuştu.

Anne Fadima Halebi de; “Bizim isteğimiz kızımın gözünün yapılmasıdır. Yine geldiğimizden bu yana eşim çalışamıyor. Ailesine yardımcı olamıyor. Bize bir yardım eli uzatırlarsa iyi olur. Kızımın gözüne kavuşması bizi çok sevindirir, yardımseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Sağ gözünü kaybeden Eya Şahar da; “Benim Allah’tan tek dileğim, gözümün yeniden yapılmasıdır. Hayırseverler çıkarda gözümün yeniden protez takılmasına yardımcı olurlarsa, hayatım yeniden değişecektir. Gözüm böyle olduğu için okula gidemiyorum. Okumama engel, arkadaşlardan utanıyorum.  Benim Suriye’de arkadaşlarım var. Suriye’ye dönmek isterim. Ama böyle dönemem, gözüm yerine konulursa dönerim. Arkadaşlarımı çok özledim. Burada yeterince arkadaşım yoktur. Suriye’de arkadaşlarına kavuşmak istemeyen çocuk mu olur?” şeklinde duygularını ifade etti.

Kurtuluş Mahallesi. 78 Sok. No: 5/11 adresinde ikamet eden Şahar ailesine yardım amaçlı ulaşmak isteyenler Baba Heysem Şahar’ın 0531 514 45 02 nolu telefonuna veya Vechi Kılıç’ın 0536 482 70 38 nolu telefonuna ulaşabilirler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here