Savaş; “İskenderun’un Çehresi Değişecek”

0
152

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “İskenderun’un Çehresi Değişecek”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında, kentimizde yapımı devam eden battı-çıktı projesi hakkında bilgiler verdi.

İskenderun’da trafiği rahatlatma adına çok fazla etüt yaptıklarını anlatan Başkan Savaş; “Ölümlü kazaların yaşandığı kavşaklarda seçim sürecinden bu yana vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalara başladık. Öncelikle Primemall AVM önündeki battı çıktı projesini tamamladık. Bu çalışmanın ardından PAC Meydanı için böyle bir istek geldi. Bir buçuk yılı aşkın zamandır sürdürdüğümüz master planı ile hemşerilerimizin güvenli ulaşım yapmasını sağlıyoruz” dedi.

 

Yaklaşık on bin insanla teke tek yaptıkları ankette %91’inin kavşakların yapılmasını istediğini kaydeden Başkan Savaş; “Eğer kavşak düzenlemesini yapmasaydık trafikteki külfet %30 oranında artmış olacaktı. Şu anda bin 700 metre uzunluğunda kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Bu çalışma bittiğinde PAC Meydanı ve diğer iki kavşakla birlikte trafik işgali olmadan sürücüler İskenderun çıkışına ulaşılabilecek. İlçede yaklaşık on bin insanla teke tek yaptığımız ankette %91’i kavşakların yapılmasını istedi. Geriye kalan %8’lik kısım ise fikrinin olmadığını, %0,2’lik kısım yapmasınız da olur gibi cümleler kurdu. İskenderun halkı bu projeye çok olumlu ve istekli bakıyor” diye konuştu.

Projenin teknik bilgileri hakkında da detaylı bilgi veren Başkan Savaş; “O bölgede 56 km uzunluğunda kazık çakılıyor. Toplamda 3200 kazık çakılacak. Günde 13-16 kazık çakabiliyoruz ve 15 gün içerisinde 257 kazık çaktık. O bölgedeki tek problemimiz zeminin yumuşak olması. Fen İşleri, HATSU ve mühendislik firması ekipleri bu durumu çözme peşinde. Kazık çakma işlemlerini 3 ay içerisinde bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Savaş, proje tamamlandığında İskenderun’un çehresinin çok değişip güzelleşeceğini belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here