Milletvekili Karasayar; “Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

0
108

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 78. Yıldönümünü bir mesajla kutladı.

Hatay’ın, insanlık tarihinin başladığı ilk andan itibaren sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, iklimi, önemli bir ticaret merkezi olması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültür çeşitliliğiyle her zaman cazibe merkezi olmayı başardığını vurgulayan Milletvekili Karasayar; “Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçası olan Hatay’ın anavatana katılması, milli birliğimizin önemli bir tezahürüdür. Hataylıların kaynağını vatan ve millet sevgisinden alan onurlu mücadelesi neticesinde gerçekleşen bu bütünleşme, genç Cumhuriyetimizin ve milli birliğimizin gücüne güç katmıştır. Milletçe birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuzu bu kucaklaşma ile bir kez daha gösterdiğimiz gibi, bugün de ortak değerler etrafında kenetlenmiş olarak İstiklal ve Cumhuriyetimizi ebediyen korumaya kararlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinden ayrılmamış, diplomasiye öncelik veren dış politika yaklaşımlarıyla, barışın sürekli kılınmasına büyük özen göstermiş, bir istikrar öğesi olarak dünyanın saygınlığını kazanmıştır. Hatay’ın Anavatan’a katılması bunun en anlamlı göstergelerindendir.

Türk Milleti, ulusal birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi yönünde büyük hizmetlerde bulunan Tayfur Sökmen’in çabalarını her zaman takdirle anımsayacaktır. Bu milli ve tarihi olayı coşku ve heyecanla kutlarken; devletine, milletine, bayrağına gönülden bağlı Hataylılar olarak, şanlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal topraklarımızda yaşamamızı sağlayan Hatay mücadelesinde kanını ve canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla bir kez daha anıyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here