Savaş; “Hatay’ın Yeniden Toparlanması İçin Önemli Çalışmalar Yapacağız”

0
253

lütfü savaş-erzin1Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, seçim çalışmalarını İskenderun ve Dörtyol’da düzenlenen çeşitli toplantı ve etkinliklere katılarak sürdürdü.

İskenderun Özler Lojistik’te düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Savaş, izlenen Ortadoğu siyaseti sonrası Türkiye genelinde ekonomik ve toplumsal açılardan büyük darbeler alan yerlerin başında gelen Hatay’ın, yeniden toparlanması adına önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Konuşmasına Hatay’daki birlik ve beraberlik iklimini bozmaya yönelik sinsi çalışmaların varlığını hatırlatarak devam eden Başkan Savaş, bu tür düşünceler içerisinde olan kişilerin Hatay’ı yönetecek kapasite ve beceriye sahip olmadığının altını çizdi.

İskenderun’da gerçekleştirdiği birtakım ziyaretler sonrası Dörtyol Numuneevler Mahallesi’ne geçen Başkan Savaş, burada kendisi ile görüşmek isteyen bölgenin önde gelen kanaat önderi hemşerileriyle bir araya geldi.

Başkan Savaş’ı Hatay’ın geçtiği kritik süreçlerde gerçekleştirdiği isabetli çalışmalar ve düzenlediği birlik ve beraberlik toplantılarıyla daha iyi tanıma fırsatı yakaladıklarını dile getiren kanaat önderleri, toplumsal yapısı itibariyle mozaik olarak nitelendirilen Hatay’a, Savaş gibi bütünleştirici bir başkanın yakışacağını dile getirdiler.

lütfü savaş-erzin2

Başkan Savaş, İskenderun ve Dörtyol’da gerçekleştirdiği toplantı ve etkinliklerin hemen ardından, çalışmalarına Erzin ilçesine geçerek devam etti. Erzin’de CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Erzin Belediye Başkan Adayı Ali Büyüker tarafından karşılanan Başkan Savaş, soluğu esnaf hemşerilerinin yanında alarak, hayırlı ve bol kazanç temennilerini iletti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Erzin’in Kızlarçayı Köyü’ne geçen Başkan Savaş, hemşerilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 3 yıldır Hatay genelinde yürüttükleri çalışmalar sonucunda sorunlara çözüm getirecek somut çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Buradan Gökdere Köyü’ne geçen Başkan Savaş, kalabalık hemşerilerinin alkış ve sloganları arasında karşılandı. Hemşerilerinin liste halinde verdiği köy ihtiyaçlarını daha önceden tespit ettiklerini kaydeden Başkan Savaş, söz konusu hizmetleri sunmak için önlerindeki son aşamanın 30 Mart olduğunu söyledi. Yoncadüzü ve Turunçlu köylerinde de büyük ilgiyle karşılanan Başkan Savaş, Hatay’ın yönetimine talip adayların ortaya koydukları hizmet ve gerilerinde bıraktıkları izlere bakılarak sandığa gidilmesini ve Hatay’ı gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri adaydan yana tavır almalarını istedi.

Yukarı Burnaz ve Aşağı Burnaz köylerinde çok sayıda hemşerisi tarafından ağırlanan Başkan Savaş, hizmet yönünden kendisinden 5 yıl boyunca şüphe etmeyen hemşerilerini mahcup etmediğini ve Antakya’nın en büyük kazanımı olan huzuru tesis etmeye dönük binlerce toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Erzin’deki köy ziyaretlerini Başlamış Köyü’nde noktalayan Başkan Savaş, açık havada ateş yakarak kendisini bekleyen hemşerilerine, Antakya’da olduğu gibi Hatay’ın tamamını kucaklayan ve kimseyi dışarıda bırakmayan bir belediyecilik anlayışını hakim kılacaklarının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here