Sarılar Mahallesi Yaz Festivali, Dolu-Dolu Geçecek!

0
459

Hatay’da Ortodoks nüfusunun oldukça yoğun bölgelerinden olan Altınözü’nün Sarılar Mahallesinde bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan festivalin programı ve festivale katılacak isimler belli oldu. Çocuk etkinlikleri, tiyatro gösterileri ile Paskalya Halayları gibi etkinliklerin yer alacağı Yaz Festivalinde Nihat Mugil, Göksel Yilmaz Ensemble gibi isimlerde sahne alacak.

Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneğince hazırlanan Sarılar Mahallesi Yaz Festivali, iki gün boyunca dolu-dolu geçecek. 5-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, festivalin ilk gününde çocuk etkinlikleri, tiyatro gösterisi ve konser gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da başlayacak olan Çocuk etkinliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Animasyon ekibi, çocuklara oldukça zevkli dakikalar yaşatacak. Saat 19.00’da ise Meriç Gültekin ve ekibinin tiyatro gösterisi olacak.

Saatler 21.00’i gösterirken başlayacak olan konserde ise O Ses Türkiye yarışması ile ismini tüm Türkiye’ye tanıtan Nihat Mugil, Altınözü Sarılar Mahallesi sakinleri ile birlikte olacak. Konser sonunda ise günün finali ‘Paskalya Halayları’ ile yapılacak.

Festivalin ikinci günü ise yine çocuk etkinlikleri ile start alacak. Burak Zafer Sırmaçekici ile Yöresel Lezzetler etkinliğinin ardından, Göksel Yılmaz Ensemble Konseri gerçekleştirilecek. 21.00’da başlayacak olan konser gcenin geç saatlerine kadar devam edecek.

Dernek yöneticileri ve mahalle sakinleri, festivalde yöresel ürünleri de sergileyecek. Festival etkinlikleri süresince Nar Ekşisi ve Zeytin Yağı gibi el yapımı ürünler ile festivale özel tişört, maskot ve şapkalar da katılımcıların beğenisine sunulacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here