12’ci Füsun Sayek Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başladı

0
315

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Doktor Füsun Sayek, Hatay’ın Arsuz ilçesinde 2 Ağustos 2018 günü başlayan 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri ile anılıyor. Etkinlikler ağustos ayı boyunca sürecek.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği 29 tıp öğrencisine burs sağlıyor. Bu yıl bu rakamın 50’e çıkartılması planlanıyor.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile yaptığı açıklamada; “Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Doktor Füsun Sayek, sevenleri tarafından organize edilen etkinliklerle on bir yıldır yaşatılıyor. Bu yıl 12’cisi organize edilen programda dört farklı etkinlikle yer aldık. Öncelikle Dr. İskender Sayek Beyefendiye çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ekte programın tamamı var, Kültür Kentleri Birliği olarak ilk etkinliğimiz 10 Ağustos 2018 Cuma akşamı saat 21.30’da gerçekleştirilecek” dedi.

Müzeler Genel Müdürlüğü yapmış arkeolog Kenan Yurttagül “Kısa Bir Antakya Tarihi” slayt gösterisini sunacak. Aynı gün Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar “Kurtuluş Mücadelesinde Antakya” söyleşisiyle konuklarla bir arada olacak.  “Çocuk” temasıyla düzenlenecek etkinliklerde “sen de hikâyeni yaz” adlı çocuk atölyesi Nebih Nafile tarafından gerçekleştirilecek. 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 10.00-12.00 arasında çocuklara masal ve öykünün önemi anlatılacak, çocuk yaşta şiir yazmanın ve türkü söylemenin farkındalığına ulaşmış Cemre Eraslan “Kız Çocuğu” türküsünü seslendirecek.

Sahilde caz, konser, şiir ve türkü dinletileri yapılacak. 16 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 16.00’da “Hatay El Sanatları” başlığı ile heykeltıraş Ahmet Bostancı heykel çalışması yapacak, Ressam Yusuf Altunay ise mozaik çalışması yaparken cam mozaik sanatçısı Birgül Ozan performansını sergileyecek. Kent Kültürleri Birliği Platformu olarak 24 Ağustos 2018 Cuma akşamı saat 21.30’da bağlamada Nebih Nafile, gitarda Süleyman Eraslan ve Merih Nafile’nin eşliğinde Ömer Bayraktar, Derya Sönmez, Meltem Eraslan, Semih Özkan, Mahmut Çetin Zorba ve Murad Demirkol şair Nebih Nafile’nin yönetiminde şiirlerini paylaşırken Akdeniz akşamını türkülerle renklendirecekler.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar da “Çok kültürlülük ve toplum” konulu söyleşiye katılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here