Sarı Zeybekler Derneği’nden Ücretsiz Zeybek Kursu

0
105

Sarı Zeybekler Derneği ücretsiz zeybek kursu açmaya hazırlanıyor. Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği ve sık sık oynamaktan büyük keyif aldığı zeybek dansını açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

SZD Başkanı Nevzat Kurt, çağdaş olmanın simgesini ve önemini bilen Ulu Önderin, insanların her fırsatta dans etmesini arzu ettiğini hatırlatarak; “Türkiye’de her alanda olduğu gibi modern dans konusunda da Ulu Önder, bir çığır açmıştı… Ulu Önder Atatürk, zeybek oyunlarının kreasyonları üzerinde çalışarak, bir salon zeybek oyunu meydana getiren Selim Sırrı Tarcan’ın çalışmalarını da takdirle karşılamış, ‘Selim Sırrı bey zeybek oyunlarına medenî bir şekil vermiştir. Bu eser hepimiz tarafından kabul edilerek, milli ve sosyal hayatımızda yer tutacak kadar tekemmül etmiş ve bedii bir şekil almıştır. Artık Avrupalılara ‘Bizim de mükemmel dansımız var’ diyebiliriz ve bu oyunu salonlarımızda müsamerelerimizde oynayabiliriz. Zeybek dansı her sosyal salonda, kadınla beraber oynanabilir ve oynanılmalıdır’ diyerek milli bir dans yaratılmasında öncülük etmişti.

Biz de Sarı Zeybekler olarak Atamızdan aldığımız bu mesajın ardından İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda zeybek kursu verme kararı aldık. Ücretsiz olarak verilecek zeybek kursu Halk Oyunları Eğitmenimiz Ferzan Damar öğretmenliğinde 15 Ocak Çarşamba günü başlayacak ve 18.00-19.30 saatleri arasında verilecektir.

Ön kayıt yaptırmak isteyen kursiyerlerimizin nevzatkurt1923@gmal.com adresine mesaj atmaları veya 0 553 611 00 12 numaralı telefonumuza ulaşmaları yeterlidir. Hatay halkını zeybek kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here