Samandağ Belediyesi ve Samandağ Cemevi’nden Ortak ‘Madımak’ Etkinliği

0
140

Samandağ Cem Evi Sivas katliamı anmasını, 5 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da CHP Milletvekili Zeynep Altıok ve Aktivist Vedat Kara’nın katılımıyla “Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” konulu panel ve dinleti etkinliğiyle belediye binasında bulunan toplantı salonda gerçekleştirecek.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür eden Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatmaoğulları, bu yılda Samandağ Belediyesi ile işbirliği yaparak Sivas Katliamını anlamlı bir etkinlikle andıklarını belirtti.

Panel ve Dinletiye tüm Samandağ halkını davet eden Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatmaoğulları; “Samandağ Belediyesinin katkılarıyla düzenleyeceğimiz Panel ve Dinleti etkinliği bizim açımızdan bir ilk. Samandağ Cemevi Derneği 2015 yılında kuruldu. Derneğimizin kurulduğu yıl Sivas anması için 2 Temmuzda Sivas Madımak’ta gerçekleştirilen anmaya katıldık. 2016 yılında da Sivas’a giderek anmaya katıldık. Bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıyoruz. Sivas Katliamında yitirdiğimiz Şair, Yazar, Felsefeci Metin Altı ok’un evladı, CHP Milletvekili Zeynep Altıok ve Aktivist Vedat Kara’nın katılımıyla Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” Konulu Panel ve Dinleti etkinliğini belediye binasında bulunan salonda gerçekleştireceğiz. Halkımızı bu panele davet ediyoruz” dedi.

Samandağ Cem evi Derneği Başkanı Tevfik Fatmaoğulları konuşmasının devamında ise; “2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultanı anmak üzere bir araya gelen 33 insanımız, aydınımız, Madımak Otelinde diri diri yakıldı. Bu katliamı gerçekleştiren, azmettiren karanlık odaklara yönelik adalet tecelli etmedi. Zaman aşımı kararı da bizleri yaraladı. Madımak hala yanıyor. Tekrar söylüyoruz insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. İnsanlık suçları tarihin kara sayfalarında sonsuza kadar yerini almayı sürdürecektir. Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

“Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” konulu panel ve dinleti etkinliğinde, Cemevi Derneği üyesi sanatçı Nihat Yatkın’ın da sazıyla ve sözüyle yer alacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here