Samandağ-Arsuz (Çevlik-Kale) Yolu Törenle Açıldı

0
222

26 km uzunluğundaki Samandağ-Arsuz yolunun açılış töreni geçtiğimiz Pazar günü İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekillerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ülkemiz ve ilimiz turizmine büyük katkılar sağlayacak Samandağ (Çevlik)-Arsuz (Kale) yolunun açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Açılış töreni protokolün konuşmalarıyla devam etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında; “Tarihsel anlamda birçok ilkin öncüsü olan şehrimiz için bugün de aslında burası bir ilk,  Çevlik ve Arsuz gibi iki turizm cennetini bir araya getiriyoruz. Samandağ bu yolla birlikte artık Arsuz’a,  Antakya’ya ve Türkiye’ye entegre olan  bir ilçe haline gelmiş oldu.

Yolumuz yaklaşık 25,340 km uzunluğunda bir yol, yolun taban alanı 10,30 m  genişliğinde, yolun tamamına sıcak asfalt uygulaması, 2.300.000  m³ kazı çalışması, 554.000 m³ dolgu, 37.600 m³ taş tahkimatı, 92.000 m³ taş duvar yaptık.

Bu rakamlar burada verilen emeğin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ayrıca yol güzergahı söz konusu bölgenin zorlu arazi yapıları sebebiyle kaya düşmesini engelleyici nitelikte 19.930 m² çelik şev koruma ağı, 2.500 m²  kaya tutucu bariyer çalışması yapıldı.

Kale Mahallesi’nde 5 ayrı parsel kamulaştırılarak, köyün içerisinden geçen yol köyün dışarısından transit hale getirildi.  Bu yol ile Arsuz’dan Samandağ’a gelmek isteyen bir kişi 2,5  saatlik bir mesafede gelip gidebiliyordu. Yolun yapılması ile birlikte 40 dakikaya indirgenmiş vaziyette.  Yolun maliyeti 93.559.528,00 TL oldu” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da konuşmasında; “Devlet bazen mesajını, yaptığı işlerle verir, yaptığı eserlerle verir. Bakın, bugün açılışını yaptığımız yolu görüyorsunuz, etrafında aynı zamanda bir bisiklet yolu var. Aslında bu güzel bir mesaj, biz artık insanlarımızın mutluluğuna, refahına odaklandık. Vatandaşına hizmetin en iyisini getirmeyi hedefleyen, hiçbir hizmeti lüks görmeyen bir devletimiz var.

İşte biz bu anlayıştayken gençlerimizi de yanımızda görmek, onlardan güç almak istiyoruz. Bizim gençlerimiz Avrupa’ya gitmek için çabalamasın, Avrupalı gençler Türkiye’ye gelmeyi hayal etsin istiyoruz ve böyle güzel bir geleceğin ayak seslerini de hepimiz çok şükür net bir şekilde duyuyoruz. 25-26 kilometrelik bisiklet yolu ile birlikte yolumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum kazasız belasız seyirler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin duaları eşliğinde yolun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ve protokol, yolu inceleyerek bisiklet yolundan bisikletlileri uğurladılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here