Şahutoğlu; “Ulu Önderimizin İzinde Olmayı Büyük Bir Onur Vesilesi Sayıyoruz”

0
117

CHP İskenderun Belediye Başkan A. Adayı Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Ulu Önderimizin İzinde Olmayı Büyük Bir Onur Vesilesi Sayıyoruz”

CHP İskenderun Belediye Başkan A. Adayı Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ulu önderin izinde olmayı büyük bir onur ve gurur vesilesi saydıklarını vurgulayan Şahutoğlu, Atatürk’ün düşüncelerinin ulusumuzun rehberi olmaya devam edeceğini ifade ederek; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım’da O’nu saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı; ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır.

Engin düşünceleriyle bağımsızlığın, ulusal birliğin, bölünmez bütünlüğün, mutlu bir vatandaşlık ülküsünün ve barış içinde bir dünya düzeninin bayraklaşan ismi olan ulu önderimizin izinde olmayı büyük bir onur ve gurur vesilesi sayıyoruz. Hedef olarak gösterdiği yolda, zamanın ve katılaşmış düşüncelerin kalıplarına takılmadan ilerleyebilmek için bilim ve akıl esasları üzerine kurduğu düşünce sisteminden güç ve ilham alıyoruz. Bu nedenle, ulusal birlik içinde, mutlu ve güvenli bir şekilde ulusumuzu geleceğin uygar dünyasına taşıyan büyük önderimizi kalplerimizde bir hatıra gibi değil, düşüncelerimize yön veren canlı bir gerçek olarak yaşatıyoruz. Atatürk’ün, düşünceleri ve bu düşüncelerinin hayat bulduğu ilke ve devrimleriyle dünya durdukça yüce ulusumuzun rehberi olmaya devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

Ebedi Başkomutanımız Atatürk, insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşüncelerinle aydınlattığın yolda kararlılıkla ilerlemeyi şeref sayan ve Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin özünde bulunan dinamizmin etkisiyle çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen biz Atatürk Çocukları olarak, her zaman olduğu gibi yüce ulusunun hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here