Şahin; “Herkes Elinden Geleni Yaptı Ama Olmadı”

0
120

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, son günlerde kamuoyunu meşgul eden JULIA AK adlı geminin İskenderun limanına yanaşması ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak; “İzmir’den İskenderun’a gelen JULİA AK adlı geminin 5391 adet aşı süresi bitmiş angusların İskenderun Limanına boşaltılmaması ile ilgili herkes elinden geleni yaptı ama başaramadık” dedi.

Vekil Şahin açıklamalarında şunları dile getirdi; “18.10.2018 Perşembe günü öğleden sonra Angus yüklü JULIA AK isimli geminin İzmir limanından İskenderun’a hareket ettiğini öğrenir öğrenmez bu bilgiyi İskenderun’da çalışan arkadaşlarımla paylaştım. Onların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla konu İskenderun kamuoyunun gündemine girdi.

CHP’li Vekil arkadaşlarımla beraber Hatay Valisi ve İskenderun kaymakamı ile bir dizi konuşma yaptıktan sonra konuyu Ak Parti Hatay Milletvekili Sayın Abdulkadir Özel ile paylaştım. Sayın Özel’in Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ile görüşüp yükün İskenderun Limanına inmeyeceğinin sağlandığını müjdelemesinden sonra kamuoyuna bu müjdeli haberi vererek Abdulkadir Özel Bey’e sosyal medya hesabımdan teşekkürlerimi ettim. Ancak verilen sözlere rağmen geminin Limakport’a yanaştırılması ve Angusların boşaltılması karşısında ciddi bir üzüntü yaşadım.

Muhalefete mensup bir milletvekili olarak sorumluluğum ve görevim gereği, bürokratik ve resmi makamları haberdar ederek onlar üzerine baskı kurarak ve kamuoyunu bilgilendirerek görevimi yapmış olduğumu düşünüyorum. Sonuç elbette üzücü.

Ancak herkesin; Sayın Valinin, Sayın Kaymakamın, İskenderun Bürokrasisinin, Limakport sahip ve idarecilerinin ve İskenderun kamuoyunun Angusların Limakport’a inmemesi sonucunda ellerinden geleni yaptıklarının en yakın şahidiyim. Ancak teknik imkansızlıklar, mevzuat sıkıntıları, bu olağan üstü çabaya rağmen Angusların İskenderun’dan başka bir Limana indirilmesini sağlayamamış olmak hepimiz için kabullenilmesi zor bir durum.

Her şerde bir hayır vardır sözünden hareketle İskenderun kamuoyu olarak bu tür yüklerin yerleşim alanları dışındaki limanlarda yapılması konusunda verdiğimiz mücadelenin devam etmesini ve siyasi iktidara bu konuda baskı yapılması sürecini devam ettirilmesine inanıyorum.

Kısacası: Bakan ve bakan yardımcıları ile yapılan görüşmeler ve bu konuda başka bir limana gönderilmesi yönünde yapılan yazışmalar tüm süreç her aşamada takibimizde oldu. Sayın Abdulkadir Özel de büyük gayret gösterdi ve İskenderun halkının huzuru için birlikte mücadele verdik. Bu kadar üzücü sonuca rağmen iktidar ve muhalefetin İskenderun’un ortak sorunu için birlikte mücadelesi umut verici ve anlamlıdır. Kalıcı ve nihai çözüm yaratılması için birlikte mücadele verilmesini umuyorum.

Yerleşim alanlarından uzak karantina alanları yaratılmış nihai bir çözüm için bunun takipçisi olacağız.  Ekim ayının 27’sinde angus gemisi daha var tüm yetkilileri bu limana gelmemesi ve her şekilde yerleşim alanlarından uzak limanların tercih edilmesi en nihayetinde Et ithalatının sonlandırılması konusunda Halkımızı birlikte mücadeleye çağırıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here