Başkan Culha’dan ‘Dayanışma Kahvaltısı’

0
86

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu, yoğun katılımlı dayanışma kahvaltısı düzenledi. Arsuz Gümüş Otel’de gerçekleşen kahvaltıya CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Hatay Büyükşehir Belediye Bakanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Disk/Genel İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahvaltıda kısa bir açılış konuşması yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Değerli misafirler, düzenlemiş olduğumuz birlik beraberlik ve dayanışma kahvaltımıza teşrifinizden dolayı teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum. Belediyemiz yeni kuruldu ve biz kurucu belediyeyiz. Tabi kurucu belediye başkanı olmak çok zor bir kavram ama biz kurucu olmamıza rağmen hızlı bir şekilde hareket ederek bir, bir buçuk yıl içerisinde kendi belediyemizin kuruluşunu tamamlayıp ve birçok kurumlar arası işleri de düzelttikten sonra üretmeye başladık” dedi.

Daha sonra söz alan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Bu ülkenin demokratları, Cumhuriyetçileri, Aydınları yıllardır iktidar olamamanın dezavantajını yaşıyor. Bugün sosyal demokrat anlayışla yönettiğimiz belediyeler mevcuttur. Bu belediyelerde elde ettiğimiz başarılar, Türkiye’de iktidar olmanın yolunu açacaktır. Böylece yerelde ve Ülke yönetiminde söz sahibi olarak ülke kaynaklarını herkese eşit, adil dağıtılması, dertlerin çözülmesini sağlayacağız. Başarmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara ulaşmak temennisiyle… Arsuz Belediye Başkanı sn. Nazım Culha başta olmak üzere bu organizasyonda Emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da; “Partili olmanın, siyasetçi olmanın olmazsa olmazı bir iddia sahibi olmasıdır. Bu ülkede rejimin değiştiği, adalet sisteminin değiştiği, eğitim sisteminin değiştiği hatta insanların birbiri ile iletişiminin dahil değiştirip çekilemeyecek bir noktaya getirdiler. Onun için biz bir iddia taşıyacağız ve en büyük iddiamız da ne yapıp edip AKP iktidarını yerle bir etmektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinde her gün artan birlik berberliğin kendilerini son derece memnun ettiğini kaydeden CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; “Çünkü bizler Ankara’da milletvekili arkadaşlarımızla uyumlu çalışıyoruz. Burada il ve ilçe örgütlerimiz, seçmenlerimiz ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş kardeşlerimiz ile birlikte çalışıyor ve kendi içimizdeki bu dayanışma bizleri gelecek adına çok umutlandırıyor. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi hem yerelde hem de genelde iktidar olmayı hak eden Türkiye’nin, demokrasinin son kalesi, son limanıdır” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de; “Bizler birlik beraberlik ve dayanışma kahvaltıları ile bir olacağız, beraber olacağız çünkü bu zamanda her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. AKP iktidarının ilk başlangıcı Türkiye’de belediyeleri alarak olmuştu. Bugünde inşallah sonları belediyeleri kaybederek olacak” dedi.

“Birleşerek Yürüyeceğiz”

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de konuşmasında birlikteliğin önemine vurgu yaparak; “Birleşerek yürüyeceğiz. İnançlı ve kararlı bir azınlık bu iktidarı yenecektir. Kendinize güvenin, kararlı olun ve yola devam edin. Bu kahvaltıda emeği geçen Arsuz Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise; “Bu kahvaltının en büyük amacı, yürüyüş şeklimizi belirlemek. Yürürken omuz omuza, diz dize, sırt sırta huzur içerisinde seçime gitmek. Bu kahvaltıda emeği geçen Belediye Başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yarınımız bugünümüzden daha huzurlu daha mutlu ve daha müreffeh olsun” dedi.

Konuşmaların ardından program samimi bir sohbet ortamında devam etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here