Şahin, Balıkçı Esnafına Verdiği Sözü Tuttu

0
211

Seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir şekilde ziyaretlerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin, balıkçı esnafına verdiği sözü tutarak, seçim sonrası ilk ziyaretini onlara yaptı.

Seçim öncesi gerçekleştirdiği ziyaretlerde ‘Seçim sonrası da her zaman sizlerin arasında olacağım’ sözünü tatbik eden Şahin, İskenderun Balıkçı esnafını ziyaret etmekle kalmayıp her esnaftan ayrı ayrı alış veriş yaptı. Esnafla birlikte yemek yiyen CHP Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin, sorunları yerinde tespit etmek, çözüm üretmek adına halkla ve esnaflarla iç içe olmaya devam edeceğini söyledi.

Balıkçı esnaflarının sorunlarını dinlerken, çözüm önerilerini de not alan Suzan Şahin, esnafları gezerken balık cinsleri ve kalitesi konusunda da tecrübesini konuşturdu, balıkları tek tek kendisi seçti ve esnaflardan bilgiler aldı.

Balıkçı esnafıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Suzan Şahin,  3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılığın birçok sorunu olduğunu hatırlatarak, yeni yasal düzenlemelerle bu sorunların çözümünün mümkün olduğunu ifade etti.

Bir çok deniz ülkesinin denizlerden çok yönlü yararlandığını hatırlatan Şahin, Çin dahil bir çok ülkenin parfüm imalatında kullanılan yosunun üretimini yapmasını örnek gösterdi. Sanayi atıklarının denizlerde ciddi bir kirliliğe neden olduğunu hatırlatan Şahin, balık populasyonunun korunması ve daha fazla zarar görmemesi için de üniversitelerden destek alınması gerektiğini belirterek, balıkçı esnafının korunması için de kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here