Sağlık Meslek Lisesinin Taşınma İddiaları; “Eğitim ‘Ötelenerek’ Bir Yere Varılmaz!”

0
634

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, Sağlık Meslek Lisesinin Demirçelik veya Sarıseki’ye Taşınması İddialarına Yanıt Verdi:

“Eğitim ‘Ötelenerek’ Bir Yere Varılmaz!”

İskenderun’da eğitim öğretim hizmeti veren Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bilinen adıyla Sağlık Meslek Lisesinin Doğum Hastanesine dönüştürüleceği ve bu amaçla inceleme yapmak üzere bir maarif müfettişi görevlendirildiğini kaydeden Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, “İskenderun’daki Sağlık Meslek Lisesinin Demirçelik veya Sarıseki’ye taşınmasının akılla izahı yoktur” dedi.

Sağlık Meslek Lisesinin doğum hastanesine dönüştürülmesi ile ilgili ön incelemelerini tamamlayan müfettişlerin İskenderun Demirçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarıseki Çelik İhracatçıları Birliği Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemeler yaptıkları ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin oraya taşınması ile ilgili inceleme yaptıklarının tespit edildiğini kaydeden Cibaroğulları, konuyla ilgili Millî Eğitim Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı arasında yazışmaların yapıldığı ve MEB’in buna onay verip vermeyeceğinin beklendiği duyumu alındığını belirtti.

Sağlık Meslek Lisesinin Doğum Hastanesine dönüştürülmesine gerekçe olarak yeni hastane yapacak alan/yer bulunmadığının ileri sürüldüğünü ancak ‘Doğum Hastanesi yapacak alan mevcut değildir’ iddiasının gerçekleri yansıtmadığını öne süren Cibaroğulları; “Bundan iki yıl önce sendikamız Eğitim İş’in de içinde bulunduğu İskenderun’daki stk’lerle yapılan ve milletvekillerinin de katıldığı toplantıda hastane yapımına uygun birçok yer önerisinde bulunulmuştur. İskenderun, Belen ve Arsuz’a hitap edecek şekilde Arsuz Çevre yolu girişindeki (otoban altı) alanda hastane yapılması önerilmişti. Bir diğer öneri de mevcut eski SSK hastanesinin yıkılıp yakındaki parkın da eklenmesi ve gerekiyorsa çevredeki eski bir iki katlı binaların gerçek bedeli ödenerek istimlâk edilmesi ve oluşacak geniş alanda hastane yapılmasıydı. Ama görülüyor ki bu önerilerin hiçbiri dikkate alınmamış, birçok öğrencinin hayalini süsleyen bir eğitim yuvasının ortadan kaldırılarak çözüme ulaşılmaya çalışıldığı görülmektedir.

İskenderun’daki Sağlık Meslek Lisesinin (Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) Demirçelik veya Sarıseki’ye taşınmasının akılla izahı yoktur. Bu konuda ilgilileri uyarıyoruz. Yeni mağduriyetler yaratılmasın. Söz konusu okulun taşınması durumunda velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması imkânsızdır. Bu mağduriyet; hem zaman kaybı, hem maddi kayıp hem de motivasyon kaybına yol açacaktır. Eğitim, öğretim “ötelenerek” iyi bir yere ulaşılamaz. Öğrenci, veli, öğretmen ve sendikacılar olarak yetkililerden beklediğimiz mevcut okulların kapatılması/taşınması değil merkezdeki yığılmaları azaltacak ve eğitim kalitesini artıracak yeni okulların açılmasıdır.

Tekrar ediyoruz, “Doğum Hastanesi yapacak alan mevcut değildir” iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır. Hastane yapacak birçok yer mevcuttur ve bu yerler İskenderun’daki sivil toplum kuruluşları tarafından yetkililere önerilmiştir. Bunların dışında yetkililerin bilgisinde olan daha birçok yer vardır.

Sağlık Meslek Lisesinin (Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) taşınması Demirçelik veya Sarıseki’ye taşınması ciddi sorunlara yol açacak, telafisi güç kayıplara neden olacaktır. Bu nedenle Eğitim İş Sendikası olarak yetkilileri uyarıyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here