Sağlık Çalışanları ‘Şiddet’e İsyan Etti

0
31

Türk Sağlık Sen İskenderun Temsilcilik üyeleri, İskenderun Devlet Hastanesi yeni bina Başhekimlik önünde bir araya gelerek, sağlıkta yaşanan şiddete karşı açıklamalarda bulundu.

Sağlık çalışanları adına açıklamayı yapan Türk Sağlık Sen İskenderun Temsilcisi Harun Keleş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmesini, gerekli adımlar atılmasını, hukuki düzenlemelerin sıfır tolerans anlayışı içinde, geliştirilerek uygulanmasını talep ettiklerini vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin kamu adına sunulan bir hizmet olduğunu ifade eden ve sağlıkta şiddetin aynı zamanda kamu hizmetine karşı ve topluma karşı yapılmış utanç verici bir durum olduğunu belirten Keleş; “Her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde yapan sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Türk Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamu oyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir. Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Hele ki yankı bulunca tekrar tutuklanması trajikomiktir.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Hukuki düzenlemelerin sıfır tolerans anlayışı içinde, geliştirilerek uygulanmasını Türk Sağlık Sen ve tüm sağlık çalışanları olarak talep ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Zaten hali hazırda ülkemizde kadına yönelik şiddet başını alıp gitmişken, bir de sağlıkta şiddetin boyutunun artması ileride çalışacak doktor, hemşire, teknisyen bulunmadığında mağdur olacak yine halk olduğu için, halkımızın da desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Son bir haftada yaşanan şiddet olaylarına da değinen Keleş; “Arkadaşlar son 1 hafta içerisinde sadece medyaya yansıyan biri hamile hemşireye tekmelerle darp şeklinde, 2 doktoru rehin alarak gerçekleşen sağlıkta şiddete tepki gösterecekken 20.01.2022 Perşembe günü İstanbul Kartal’da Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan hemşire Ömür Erez başından vurularak ölmüştür. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here