Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan Hatay’a Gelerek İncelemelerde Bulundu

0
146

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan Hatay’a Gelerek İncelemelerde Bulundu: “Hak Eden Hak Ettiği Cezayı Görecek”

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, bir dizi inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere önceki gün ilimize geldi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yaralanan ve tedavileri Hatay’da devam eden askerler ile sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Kırıkhan Devlet Hastanesinde tedavi gören askerleri tek tek ziyaret eden Bakan Demircan’a AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Valisi Erdal Ata, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Temel Aday ve Ak parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik’de eşlik ettiler. Burada harekat kapsamında yaralanan ve tedavileri süren askerleri ziyaret eden Demircan, yaralı askerler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Demircan, Kilis ve Hatay’da ziyaretlerde bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin kendisine karşı vaki olan terör saldırırsını bertaraf etmek için bir müdahale gerçekleştirdiğini belirten Demircan; “Haklı bir müdahale bu, uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanıyor. Bu müdahale esnasında yaralanan, şehit olan askerlerimiz oluyor, aynı şekilde karşı taraftan Kilis ilimiz ve ilçelerine, Hatay ilimiz ve ilçelerine roketlerle saldırılar vaki oluyor, onların yaraladığı, hayatını kaybeden insanlarımız oluyor, yaralıların iyileştirilmesi için burada görev yapan hekim arkadaşlarımızı takdir etmek için elimizden gelen katkılar sağlandı.

Planlandığı şekilde burada hekimlerimiz görev yapıyor. Bizde kendilerini yerinde ziyaret etmek istedik, herhangi bir ihtiyaçları, sıkıntıları var mı diye. Gördük ki hekim arkadaşlarımız gayet güzel, moralleri yerinde ve fevkalade başarılı şekilde hizmetlerini sürdürüyorlar. Her türlü destek kendilerine veriliyor. Hemşire kardeşlerimiz, sağlık çalışanlarımız tümüyle hekim arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürüyorlar. İnşallah Türkiye, kendisine karşı gerçekleştirilen bu saldırıların üstesinden en kısa zamanda gelecek, hak eden hak ettiği cezayı görecek” şeklinde konuştu.

Bakan Demircan hemşeriden, personele ve hekimlere varıncaya kadar tüm sağlık çalışanlarını tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi ve Kırıkhan ilçesinden ayrıldı.

Bakan Demircan, daha sonra 900 Yataklı Hatay Devlet Hastanesine geçerek, Hatay’da Zeytindalı Dalı Harekatı’nda yaralanan askerleri ziyaret etti. Bakan Demircan, yaralıların durumlarının iyi ve morallerinin yüksek olduğunu belirterek; “Hatay’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Bu çerçevede bir dizi ziyaretlerden sonra Kilis’teki sağlık merkezimizi ziyaret etti. ve orada gördük ki, sağlık merkezinde çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz hepsi büyük bir moralle kendilerine verilmiş olan o büyük görevi hakkıyla yerine getirmişler ve getiriyorlar. Tabii ki Kilis’te de yaralılarımız vardı, onları da ziyaret ettik. Yaralılarımız gayet iyi, sıkıntıları yok. Herhangi bir endişe edecek durumları yok. Aynı şekilde Kilis’teki ziyaretimizden sonra Hatay’ımıza geldik.

Hatay’da Kırıkhan ilçemizdeki, hastanemizi ziyaret ettik. Oradaki yararlılarımızı ziyaret ettik. Yaralılarımızın durumları iyi, bizim yaralılarımız ile birlikte ÖSO saflarında bizimle savaşan gazilerde vardı orada, onlarında yaralılarını ziyaret ettik. Tekrar geldik Hatay’da, hastanemizde gerekli ihtiyaç ve incelemeleri, denetlemeleri yaptıktan sonra sizlerle oturup sohbet ettik. Fevkalade güzel bir şekilde hizmetler yerine getiriliyor. Yaralılarımızın durumları iyi, moralleri iyi, taburcu olacağız, yarın gideceğiz, taburcu olduktan sonra görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz diyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.

Bu uğurda canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve bugüne kadar bu toprakları bize vatan kılmak için canını feda eden bayrağımıza kanımıza renk veren şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Bu mücadelede onlara yardımcı olan sağlık personelimize doktorundan, sağlık çalışanına, hemşiremize varıncaya kadar hepsine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Ziyaretlerinin ardından Bakan Demircan ve beraberindeki heyet ilimizden ayrıldı.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here