Acının Adresi Bu Kez Antakya’ydı!

0
162

Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında 22’ci güne girildi. TSK’nın Afrin kent merkezine ilerleyişi sürerken, harekâtın 21’ci gününde bir acı haber daha geldi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarıyla Afrin’in güney batısında girilen çatışmada bir askerin şehit olduğu belirtildi. Şehit olan Antakyalı Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu, dün cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında; “Terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarıyla Afrin’in güney batısında girilen çatışmada bir askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Şehit Sergen Pamukçu’nun, Facebook sayfasından son olarak Afrin kırsalında silah arkadaşlarıyla çekildiği fotoğrafı paylaştığı, üzerine ise ‘Hiç merak etmeyin. Fragman bitti, film başlıyor’ yazdığı görüldü.

Şehit Sergen Pamukçu Gözyaşlarıyla Sonsuzluğa Uğurlandı

Terör örgütü PYD/YPG ile girdiği çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Pamukçu’nun cenazesi, baba evinde alınan helalliğin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Kompleksine getirildi. Şehidin annesi Selis, babası Fadil Pamukçu gözyaşı döküp, evlatlarının tabutunu öptü. Törene katılan Hatay Valisi Erdal Ata şehidin ailesini teselli etti. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naşı yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla mezarlık kompleksinde şehitliğe kadar omuzlarda taşınmasının ardından defnedildi. Cenaze törenine, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Ak Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Reyhanlı ilçesine askeri sevkıyat sürüyor. Suriye sınırının hemen yanı başında bulunan Reyhanlı’da askeri hareketlilik devam ederken, bölgenin sınıra yakın olan birliklerine asker takviyesi devam ediyor. Reyhanlı ilçesine yakın bir konumda bulunan Cinderes bölgesini, Mehmetçik kontrol altında tutmaya çalışıyor. Özellikle Cinderes’e yakın olan ve terör örgütü mensuplarının bulunduğu köyler, yoğun obüs atışlarına tutuluyor.

Kırıkhan’da Çevre Yolundan Hastaneye Doğrudan Yol Açılacak

Kırıkhan ilçe merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle, Zeytin Dalı Operasyonunda yaralanan askerlerimizi taşıyan ambulans seferlerinde aksama yaşanması sebebiyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, çevre yolundan Kırıkhan Devlet Hastanesine bağlantı yapılması kararı alındı.

Kırıkhan Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda, operasyonda yaralanan askerleri  taşıyan ambulansların şehir merkezi içerisinden geçişlerde trafik sıkışıklığı nedeniyle zorlandığı bu sebeple taşınan hasta ve yaralıların hastaneye zamanında yetiştirilemediği dile getirildi. Şehir içindeki trafiğin de rahatlatılması amacıyla bir dizi tedbirlerin alınması gerektiği bu sorunun acil olarak çözümlenmesi hususunda ise çevre yolundan doğrudan Devlet Hastanesine yol açılması konusunda İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran başkanlığında, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Büyükşehir Belediyesinin temsilcileri ile toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda şehir içine girmeden direkt çevre yolundan Kırıkhan Devlet Hastanesine bağlantı yapılacak yolun açılması için yer tespiti yapılarak çalışmaların ivedi olarak başlatılmasına karar verildi.

TSK Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısını 1062 Olarak Güncelledi

TSK’dan yapılan açıklamada, harekatın ilk gününden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu belirtildi. Açıklamada; “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here