Sadullah Ergin, Hatay İline Yeniden Gelmeli

0
110

Hatay bölgesinin yıllar sonrasının geleceğini görerek, bağlı bulunduğu iktidar partisinin tüm nimetlerini sonuna kadar değerlendiren ve bunda da üstün başarı gösteren Sadullah Ergin, 1 Kasım seçimlerinde ne olursa olsun yeniden Milletvekilliğine soyunmalıdır.

Makalemin şu satırlarını okuyan çoğu okuyucularım, bana “hadi oradan” diyebilirler. Önemli değil ne derlerse desinler görünen bir gerçek asla zahiri şekilde tanımlanamaz. Eski Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, Antakya-İskenderun ve tüm Hatay için önemli bir kazançtır. Bölgemizin her noktasında oluşan olumlu ve verimli işlerin altından cesaretle kalktı ve kazanan bölgemiz oldu. Siyasetin cilvesiyle çoğu kere onu sert mizaçlı bakışlarıyla veya toplantılara gelip gittiğinde özel ve resmi korumalar altında onu gördüğümüzde bazı nefretler oluşabilir. Bu gayet normal!

Koskoca bir devletin bakanı olacaksın ve elini kolunu sallayarak etrafta gezeceksin hele de Hatay gibi bir bölgede bunu yapa bilmek büyük bir cesaret ister. Düşmanlarımız görünen olsa ona göre önlem alır ve yol haritanı çizersin. Düşman görünür görünmeyen her yerde var ve var olmaya da devam edecek. Sadullah Ergin’in bölgemizde teyakkuzla gezinmesi bence gayet normal. Ona da bu iş yakışıyordu…

Sevecen ve sempatik yapısıyla kendini gösteren, gerçek bir Hatay Milliyetçisi yapısıyla her kesim vatandaşlarımızdan olumlu izlenimler almış birinin yeniden ilimizde var olması gayet normal. Kendini tanıdığım ilk siyasi oluşumlarından beri kendine has otoriterini kesinlikle elinden bırakmayan yapısıyla her yerde ve her ortamda dinlenen oldu. Bir partinin listeleri bir kişinin elinin altında oluşuyorsa bunda bir iş var demektir. Ondan ötesine benim asla aklım ermez.

Geçmişte de Hatay Milletvekilleri vardı. Onların karneleriyle Sadullah Ergin’in karnesi çok farklı ve onun karnesi bölgemiz açısından incelediğimde gerçekten özellik dolu. Milletvekili olup görev yapmak çok önemli… Teşkilatın tabanı ve tavanı bir kişinin etrafında dönüp durduğunda gerisi bağlar gazeli.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Cemil Çiçek’in katılımıyla yapılan ilk Ak Parti Hatay İl kongresini Antakya Kapalı Spor Salonunda izleyen olarak bazı izlenimlerimi kendi gazetem Hatay’da Gün Işığı gazetesinde yazmış, paylaşmıştım. Yapılan bu ilk olağan kongre belleklerde silinmez izler bırakmıştı. Kongreyi izlemeye gelen seyircilerden tutun da delegelere kadar gördüğüm kişilerin yüzde sekseni bana hiç yabancı gelmedi. Gördüklerimin çoğu Anavatan Partisine mensup kişilerdi. Yeniden bir araya gelmiş, bu sefer Ak Parti kongresini yapıyorlardı. İçlerinde CHP ve MHP özelliğinde tanıdığım kişilerde vardı.

“Bu sefer Ak Parti” adında yazdığım makalemde Anavatan Partisi’nden sonra Ak Parti’nin bundan böyle Türkiye’nin gündemini kapatacağını söylemiştim. Ve akabinde hemen tepki aldım “bu nasıl olur?” diye. On üç yıl oldu Ak Parti iktidarda! Şu an çoğunluk onlarda ama hükümeti kurma çoğunluğuna sahip değiller, o yüzden dolayı 1 Kasım günü yeniden seçime gidilecek.

İskenderun için şaka gibi gelen birçok yatırımların baş mimarı Sadullah Ergin ve ekibidir. Bende uzun yıllardan beri var olan Antakya-İskenderun çelişkisini kafamdan sildi götürdü. Genelde Antakya’dan seçilen Milletvekilleri Antakya saplantısından kendilerini bir türlü kurtaramazdı. Ekip başı olarak hükümet milletvekilleriyle istişaresini asla kaybetmedi ve her görevin başlangıcından sonuna kadar takipçisi oldu.

İskenderun’un geleceği olan Hassa Tüneli muhakkak yapılmalı. Bu tünel asla siyasi entrikalara alet edilmemelidir. Antakya-İskenderun birlikteliği şimdiki gibi olumlu düşünüldüğü müddetçe ilimizin olağan üstü gelişmelerine hep beraber tanık olacağız. Sanayide, Tarımda, Turizmde ve Doğa yapısında harikalar şehri olduğumuzu tüm âlem bilecek. Bundan böyle ilimiz daha da renkli şekillerde anlamlar kazanmaya devam edecektir.

Bakanımızı son günlerde daha içtenlikle takip ediyorum. Bölgemiz adına yaptığı programlar öyle söz söyleyip birazdan unutur cinsten değil.

Üniversitemizin genişletilmesi, Hızlı Tren projesi, Hassa Tüneli, Sanayide düşünülen akıl almaz projeler. Petrol Merkezi, Tarımda Üniversite ile işbirliği, Deniz ürünlerinde iyileştirme. Hava yolu trafiğinin yeni terminal binasıyla Dünya’ya kucak açması… Antep ovasında yeni inşa edilecek fabrikalar, Amanos Dağının milli park ilan edilmesi…

Buradan yazılamayacak derecede bölgemiz hizmet bekliyor. Bu hizmetleri cin gibi kafa yapısıyla yerine getirecek olan bir kişi var o da Sadullah Ergin! Ve kuracağı yeni ekibidir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here