Saadet Partisi Dörtyol İlçe Kongresi Yapıldı

0
139

Karaduman; “Adi Düzenin Yerine Adil Bir Düzen Getireceğiz”

Saadet Partisi Dörtyol İlçe Kongresi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın katılımı ile gerçekleşti. Atatürk Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve yoğun yağmura rağmen büyük ilgi duyulan 7. Olağan Kongreye Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı M. Burak İzgi, CHP İlçe Başkanı Gökhan Özer, MHP İlçe Başkan Yard. Sinan Onur, İYİ Parti İlçe Başkanı Gürcan Eker, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, DP İlçe Başkanı Hidayet Uygur, İYİ Parti meclis üyeleri Av. Emre Arık ve İlyas Uygur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Şoförler Cemiyeti Başkanı Yavuz Çelebi, Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şube Başkanı Özgür Çınar, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bülbül ve bir çok STK temsilcileri ile partililer katıldı.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığını Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege yaparken katip üyeliklerine ise Abdullah Aydın, Halil İbrahim Çelik, Fadıl Koçak seçildi.

Faaliyet raporları ile mali tabloların okunup, oylanmasının ardından siyasi konuşma bölümünde Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman yaptığı konuşmada; “Dünyada yaşanan zulümleri, açlığı görüyorsunuz. Biz, milli görüşçüler olarak İş başına geldiğimizde yapacağımız en önemli çalışma, Faizci kapitalist ‘sömürücü ‘adi’ düzenin yerine “adil bir düzen” getireceğiz. Türkiye’de hamaseti ve popülizmi kurumsallaştıran, devlet yönetme aracı haline getiren bir siyasi iktidar mantığı ile karşı karşıyayız. Bu, sorunları çözmenin değil o sorunları örtbas etmek için oluşturulan suni problemler içerisinde hakikati örtbas etmekten başka bir şey değildir. Ama hakikati örtemeyecekler.

Ülkede Adalete olan güven anketlerde yüzde 30’la inmiş durumda. 2002’de Türkiye’de ekonomik problemleri yaşandığı dönemde vatandaşlarımızın bankalara olan toplam borcu 6,6 milyar iken bugün 511 milyarın üzerine çıkmış durumdadır. 2002’de 14 milyon kredi kartı varken, bugün 66 milyon kredi kartı vardır. 2002’de 2 milyon işsiz varken bugün hileli olmasına rağmen resmi rakamlarda 5 milyon işsiz var. Resmi olmayan rakamlara göre 9 milyon insanımız işsiz. Bugün iş kurumu geçici süreliğine okullarda lavaboları temizlemek üzere işçi alma ilanı yapıyor 300 kişilik alıma 3000 binden fazla insan başvuruyor. Nereden nereye geldik.

İş bulamadıkları için, eve ekmek götüremediği için, pazar parası olmadığı için, ülkemizde son günlerde çeşitli illerde intiharlar görüyoruz. Gelecekten umudunu kesmiş, açlık yoksulluk sebebiyle  başvurduğu intihara yönelik sebepleri ortadan kaldırmayanlar, cinayetlerin failleri olmaktan kurtulamazlar” diye konuştu.

 Kanal İstanbul’a Harcanacak Parayla Her İle 12 Fabrika Açılır

Kanal İstanbul konusuna da değinen Karaduman; “Bu proje için harcanması gereken paranın 75 milyar lira olduğundan bahsediliyor. Bu para ile Türkiye’nin her iline 12 fabrika kurup yüz binlerce insanı istihdam edebilirsiniz. Ama bunları yapmak varken ülkede  5 holdingin daha iyi yatırım yapması için bir takım çalışmalar yaparsanız, bu ülkede gelecekten ümidi kesmiş insanların hesabını hem bu dünyada hem Allah’ın huzurunda asla veremezsiniz. Bu ülkeyi bir Amerikancıdan başka bir Amerikancıya, bir rantiyeciden başka bir faiz anlayışına asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Yusuf Çiçek, güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi.Bir teşekkür konuşması yapan Çiçek; “Milli mücadele ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’umuzda bu tarihi günde birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Herkes için adil ve tüm insanlığın saadetini Dörtyol’umuzdan başlayarak dalga dalga, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurulması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemimizde daha güzel daha umutlu, adil, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye ideali ile çalışacağımıza söz veriyoruz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” diye konuştu.

Yusuf Çiçek Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Süleyman Akkaya, Halil Kaya, Adem Uçar, Veli Çetil, Halil Demir, Ahmet Sönmez, Enes Ağırman, Bestami Avcı, İbrahim Karaca, Ökkeş Selim Kaya, Harun Kuday, Mustafa İspir, Bestami Kelebek ve Recep Korkut ‘tan oluştu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman kongreden sonra Saadet Partisi Payas İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi ardından, Anadolu Gençlik Derneği Dörtyol İlçe Temsilciliği ve Dörtyol Yörük Türkmen Derneği’ni ziyaret etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here