Ruhları Şâd Olsun!

0
213

Şırnak’ın Görmeç Köyü kırsalında, güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli erler Ercan Can ve Ali Çeker’in şahadet haberleri baba ocaklarına ateş düşürdü. Çatışma sonucu Şehit olan Can ve Çeker’in cenazeleri binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Şehit Sözleşmeli Er Ercan Can’ın Hassa ilçesi Küreci Mahallesindeki evine gelen Kaymakam Yusuf Turan, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu ve askeri yetkililer, ailesine acılı haberi verdi. 5 çocuklarından bekar olan Ercan Can’ın şahadet haberi üzerine Hatice ve Abdullah Can çifti, gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde bekletilen sağlık ekibi, fenalık geçiren aile yakınlarına müdahalede bulunurken, Türk bayrağı asılan şehit evine yakınları da taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Ercan Can Hassa ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kırıkhan Devlet Hastanesinden askeri törenle alınan Can’ın cenazesi, ilk olarak baba evine getirildi. Evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Aktepe Merkez Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, askerler, şehidin ailesi ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit annesi Hatice Can, sağlık ekibi kontrolünde, sedyeye oturtularak törende hazır bulundu. Kılınan cenaze namazının ardından Ercan Can’ın cenazesi, götürüldüğü Bademli Mahallesi Şehitliğinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kırıkhan’a da Acı Haber Geldi

Aynı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ali Çeker’in Kırıkhan ilçesi Özyörük Mahallesindeki baba evinde de büyük acı yaşandı. Askeri yetkililerin acı haberi vermesi üzerine baba İsa ile anne Halime Çeker, fenalık geçirdi.

Şehit Ali Çeker’in cenazesi de dün ikindi namazına müteakip Kırıkhan Şehitliğinde bulunan Hacı Meryem İşcan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here