Rezerv Alan Kaosu Büyüyor!

0
45

Mağduriyetlerin Getirdiği Ruh Hali: “Canım Gitsin, Evim Gitmesin!”

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen il olan Hatay’da 7 ilçede ilan edilen rezerv alanlarda belirsizlik ve adaletsizliğin yarattığı kaos büyüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay il, ilçe örgütleri ile birlikte Antakya’da rezerv alan mağduru depremzedelerle toplantı yaptı. Gazi Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda CHP’li Güzelmansur, her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa ve mağduriyete karşı rezerv alan mağdurlarının yanında olacaklarını bildirdi.

Ansızın hasarsız binasına yapıştırılan bir kâğıda ve verilen bir günlük mühlete isyan eden rezerv alan uygulaması bir depremzede şöyle konuştu:

“Canım gitsin, evim gitmesin. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Bizi rahat bıraksınlar. Bu saatten sonra ben nereye gideyim?”

Bölgenin Geleneklerini, Yaşam Tarzını; Bölge İnsanının Maddi Manevi Hakkını Koruyacak Düzenlemeler Şart

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da konuyla ilgili açıklamalarında; “Rezerv alanlarda projeler, prosedürler bölgenin geleneklerini, yaşam tarzını muhafaza edecek şekilde planlanmalı ve yürütülmeli. Onlarca yıldır 500 metrekarelik arsasındaki müstakil evinde yaşam sürmüş insanların arsasına el koyup, o arsaya 10 daireli aparmanlar dikip, bu insanları tanımadığı onlarca insan ve 100 metrekare dairelerde yaşamaya mahkûm etmemeliler. Ya da 10 katlı bir apartmanın olduğu yere zemin +5 kat izni vererek kalan 10 aileyi belirsiz bir gelecekle, endişe içinde yaşamak zorunda bırakmamalılar. Bu ve benzeri mağduriyetleri yok etmek adına konuyu her yönüyle takip etmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here