Reyhanlı’da Su Baskını Felaketi!

0
200

Reyhanlı ilçesinde, Çarşamba günü sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve işyerinde su baskınları meydana geldi. Etkili olan sağanak, ilçede hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, ilçenin birçok mahallesinde, bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarını su bastı. Vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Reyhanlı Belediye ekipleri de suların tahliyesi için çalışma başlattı.

Felakete HATSU’dan Hızlı Müdahale

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), sağanak yağışın olumsuz yönde etkili olduğu bölgelerde vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla ekiplerin seferber edildiğini duyurdu.

Reyhanlı ilçesinde aşırı yağışlar sonrası oluşan sel felaketinde zarar gören yerlere anında müdahale edildiğini belirten Genel Müdürlük, selden sonra sular altında kalan ev ve iş yerlerinde vidanjör aracının yanı sıra motopomp yardımıyla suyun tahliye edildiğini açıkladı.

Bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla bütün imkânların seferber edildiğini ve ekiplerin koordineli bir çalışma sergilediğini ifade eden HATSU yetkilileri, ilçe genelinde 2 vidanjör, kanal açma aracı ve 10 personel yardımıyla yapılan ıslah çalışmaları sayesinde daha fazla su baskını oluşmasının engellendiğini belirtti.

Zarar Tespit Çalışmasına Başlandı

Sağanak yağışın verdiği zararla ilgili AFAD ve diğer ekiplerin tespit çalışmalarına başladıkları kaydedildi. Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, sağanak yağışın neden olduğu zararın ardından AFAD ve diğer ekiplerle birlikte hasar tespit çalışmasına başladıklarını belirtirken; “Belediye olarak yağmurdan zarar gören mahallelerimizde bütün birimlerimizle seferber olduk. Vatandaşlarımızın zararlarını en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken, hasar tespit çalışmasına başlandı” dedi.

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş ile selden zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kaymakam Çobanoğlu, yağıştan zarar gören vatandaşlarla görüştüklerini ve daha sonra da itfaiye müdürlüğünde bir değerlendirme yaparak zarar tespit çalışmasına başlandığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here