Mansuroğlu; “Tek Çare CHP!”

0
104

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında ilk olarak 10 Kasım öncesi Cuma Hutbesinde Atatürk’e yer verilmemesini eleştiren Mansuroğlu; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında bugünkü siyasi iktidarın yansıması olan Diyanet İşleri Başkanı, Büyük Atamızı anma günümüzden bir gün önce, ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyen Mısırlıoğlu’nun ziyaret ediyor. Aynı Diyanet İşleri başkanı Cuma hutbesinde Ata’mıza bir rahmet okutmaya bile gerek duymuyor. Kara çarşaf giyen, tarihin karanlık köşelerinden gelen bir böcek, Atamıza dil uzatmaya cesaret ediyor” dedi.

Anayasanın ilk dört maddesinin asla değiştirilemeyeceğini yineleyen Mansuroğlu, değiştirilebileceğinin dillendirilmesini bile kabul edemeyeceklerini vurgulayarak; “İktidarın yetkili ağızları asla değiştirilemez diye savunduğumuz anayasanın ilk dört maddesi değiştirilebilir bunda ne var ki diyebiliyorlar. 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanına iktidarın yolunu açan Cumhur ittifakının ortağıyla notalar uyuşmamaya başladı. Ülkede ne kadar kriz yok deniyorsa da ekonomi ve siyaset dibe vurdu. Ve inanın bu dönemde iktidarın yandaşları döviz kurundan köşe oldular, arada kalan ve ezilen yine halk oldu ama herhalde biz bazı şeyleri çok büyütüyoruz. Bursa Belediye başkanımız damat efendiye altından ibrik hediye ediyor. Memlekette tüm cumhuriyet kazanımları olan üreten fabrikalar ve bunun gibi gelir getiren tüm kuruluşlar satıldı hem de memlekette dolara karşı eylem yapılırken yabancı sermayeye peşkeş çekildi dolar üzerinden. Bir de papaz hikayesi var. Tüm ülkeyi bu hikayeye inandırdılar, asla vermeyiz dediler, ekonomi alt üst, vatandaşın cebi yandı ama işin aslı öyle değil… Arkadaşlar için gerçeği şu; siz bu memlekette gelir getiren tüm kuruluşları elden çıkarırsanız, üretimi sonlandırırsanız, ekonomiyi dışa bağımlı hale getirirseniz, babanızın malı gibi bu memleketi parsel-parsel satarsanız, papaz hikaye çünkü papaz kaçtı ve deniz bitti karaya oturduk” şeklinde konuştu.

Yaşanan tüm sorunlarının tek çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Peki bunların çözümü ve çaresi var mı diyeceksiniz. Öncelikle yurtta ve dünyada barış ilkesini hayata geçirecek, komşularıyla sorunları sıfıra indiren bir siyasi anlayışı iktidara getirmek gerekiyor. Ülkede tüm satılan, üretim sağlayan fabrikalar ve kuruluşların yeniden kazandırılması ve bunların üstüne yeni fabrikalar, iş yerleri ve istihdam alanlarının sağlanması gerekiyor. Ayrıca tüm ülkede kaybolan kardeşlik ve barış unsurlarının yeniden tesis edilmesi, güven ve huzur ortamının sağlanması gerekli. Öncelikle zindanlara tıktığımız aydınları, gazetecileri, akademisyenleri ve tek suçu aykırı düşünceye sahip olan siyasileri özgürlüğüne kavuşturmak suretiyle yani yeniden hakka, hukuka, adalete dayalı bir parlamenter sistem sağlamak ve yaşatmak şart. Bunun sonucunda siyasi düşüncesi ne olursa olsun tüm insanların kol kola girerek barış ve kardeşlik türkülerini söylemesini sağlamak gerek. Bunu yapacak tek siyasi anlayış da CHP’dir” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here