Rektör Güder Cumhuriyet’in 90. Yıl Anısına Yapılan Çalışmaların Açılışlarını Yaptı

0
114

mkü-cumhuriyet1MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) kampusunun sanatsal ürünlerle zenginleşmesi için Cumhuriyet’in 90. Yıl anısına yapılan “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı rölyef çalışmasının yanı sıra MKÜ akademik ve idari personelinin portrelerinin yer aldığı outdoor afiş çalışması ve araç giydirmelerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

Rektör Güder, ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zakir Mehtiyev’in bir yıllık çalışmasının ürünü olan “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı rölyef çalışmasının açılışını yaptı. Beraberinde Rektör Yardımcıları, akademisyen ve idari personelin de yer aldığı açılış töreninde konuşan Rektör Güder, Cumhuriyetin 90. Yılı münasebetiyle uzun süredir sürdürülen projenin ana parçasını sergileme kararı aldıklarını dile getirdi.

Konuşmasında çalışma hakkındaki bilgilere yer veren Rektör Güder, bu çalışmanın üniversitenin, bilim ve teknoloji alanında verdiği eğitimleri simgeleyen 7×2.5 metre boyutlarındaki 6 tane rölyefi tamamlayan yedinci ana parça olduğunu aktardı. Rektör Güder, bu rölyef çalışmasının tüm çalışmaların ortasında yer alacağını ifade ederek  “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı rölyefin şimdiki Atatürk Anıtı’nın yerini alacağını belirtti.

mkü-cumhuriyet2

Sanatsal alanlarda yapılan çalışmalar sonunda kampusun kavuşacağı genel görünüm hakkında da konuşan Rektör Güder şunları aktardı:

“Kampus, ana kapının girişinden itibaren bilim ve teknoloji alanındaki diğer rölyeflerle ve Atatürk anıtına yerleştirilecek olan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu ana rölyefle birlikte kütüphane yolu üzerinde bulunan 20 bilim öncüsünün büstlerine ait çalışmayla aks şeklinde olacak ve bir sanat parkuru haline dönüşecek.”

Buradaki kurdela kesiminin ardından yine Cumhuriyet’in 90. yılı anısına yapılan outdoor afiş çalışması ve araç giydirmelerinin açılışı gerçekleştirildi. Burada da küçü”k bir konuşma yapan Rektör Güder, çalışmaların Mustafa Kemal Üniversitesi akademik ve idari personelinin birlik ve beraberliğini resmeden çalışmalar olduğunu vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here