Habib-i Neccar’a Dev Bayrak!

0
507

cumhuriyet antakya1Antakya Belediyesi’nden Cumhuriyetimizin 90. Yılına Özel Anlamlı ve Muhteşem Etkinlik

Antakya Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Antakya Belediyesi öncülüğünde, Hatay Gönülleri Konseyi Derneği ve Hatboru katkılarıyla Şanlı Bayrağımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı anısına Hatay halkına armağan edilerek, 29 Ekim tarihinde Habib-i Neccar Dağı’nda düzenlenen anlamlı ve muhteşem törenle göndere çekildi.

Törenin sürprizi ise Cumhuriyetimizin 90.yılı kutlamaları çerçevesinde ilimizde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait “Solo Türk F-16 Uçağı’nın” muhteşem gösterisi oldu.

Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı P. Kurmay Alb. Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Gönülleri Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmezer, Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, dernek üyeleri, esnaf temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

cumhuriyet antakya2

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı anısına Hatay halkına armağan edilen bu güzel etkinliğe emeği geçenleri kutlayan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş törende yaptığı konuşmada; “Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Adı Kuran-ı Kerim’de, İncil’de geçen Habib-i Neccar Hazretleri’nin ismini taşıyan böylesi bir mekânda bu güzel etkinliği gerçekleştirmek, Türk Bayrağımızı göndere çekmek gerçekten çok anlamlı ve müthiş.

Solo Türk F-16 Uçağı’nın muhteşem gösterisi de etkinliğe ayrı bir heyecan ve mutluluk kattı. Bizler Dumlupınar’da, Sakarya’da, Kocatepe’de Trablusgarp’ta Türk Bayrağı’nı göndere çekmek için, bağımsızlık için mücadele eden ve bunu başaran bir ecdadın torunlarıyız. Tüm renklerimizle 36 etnik unsurun barındığı Hatay insanı bayrağına sarılarak, Türk Bayrağı etrafında birleşmiş ve bütünleşmiştir. Ben Hatay üzerinde oynanan oyunlara alet olmayan tüm Hataylı hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimiz bu şanlı bayrak altında yaşamaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

cumhuriyet antakya3

Garnizon Komutanı P. Kurmay Alb. Hasan Polat ise törende yaptığı konuşmada; “Bu anlamlı etkinliğe emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bayrağımız bizim her şeyimiz. Şair boşuna dememiş, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen vatsa vatandır’ diye. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin 90.yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Büyük Önder Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın eşliğinde 6×9 metre ebadındaki dev Türk Bayrağı göndere çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here