Rektör Dereli; “Kendimiz Üreteceğiz ve Ürettireceğiz”

0
133

iste-akademik-kurul1İSTE Teknoversite Vizyonu ve Mastır Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Teknoversite vizyonu ve kampus mastır planını Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Dün gerçekleştirilen mastır tanıtım toplantısına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, Mustafa Kemal Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, akademisyenler, iş adamları, basın ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Program aziz şehitlerimizin ruhu için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra konuklara İSTE üniversitesinin tanıtım filmi izletildi.

Tanıtım filminin ardından Öğretim Görevlisi gitarist ve besteci Okay Özdağ, gitar dinletisi ile herkesi büyüledi ve dinleyenler tarafından büyük alkış topladı.

iste-teknoversite1

Arkadaşlarının duygularına tercüman olan İSTE Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Akkoyunlu yaptığı konuşmasında; “Kampustaki öğrenci sayısı bakımından, sivil havacılık yüksek okulu, turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksek okulu ile geçen senelere nazaran merkez kampusumuz daha canlı ve hareketlidir. Üniversitede 38 tane aktif öğrenci topluluğumuz vardır. Yapılan tanıtımlardan edindiğimiz bilgilere göre harika bir mastır programı bizi bekliyor. Üniversitemiz bizden başlarına icat çıkarmamızı istiyor. Üniversitemizin başına icatlar çıkartarak girişimlerimizle ailemizin ve ülkemizin gururu olacağız. 15 Temmuz’da yaşadığımız ülkemizi bölmeye yönelik girişimde ne kadar büyük bir millet olduğumuzu milli irademiz ile tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Yaptıkları çalışmalardan dolayı sizlerin huzurunda hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle noktalamak isteyen Öğrenci Konseyi Başkanı Akkoyunlu; “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz” dedi.

Teknoversite tanıtım ve mastır planını anlatmadan önce programa katılan herkesi selamlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İSTE Teknoversite olarak, THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’e yerli uçak projesinde katkı sunacak. Teknoversite olarak Ar-ge TV canlı yayını açtık patentini İSTE olarak aldık” dedi.

iste-teknoversite2

Hayallerimizi Gerçekleştireceğiz

Daha sonra master tanıtım planı izletildi. Tanıtım planının ardından teknoversite vizyonu ve master planı hakkında değerlendirme yapan Prof. Dr. Türkay Dereli; “İSTE daha çok yeni bir üniversite. Çok daha eski 40-50 yıllık olan üniversitelerin daha bir mastır planı yok, bina yapmak üzerine kurgulamışlar. Teknoversite tescilli bir marka biz yapacağız diye yola çıktık, bu bizim hayalimizdi. Teknoversite terimi de bize ait. Bunun için TDK, TTK ile görüşüyoruz bunu ilk kez biz kullandık. Öncelikle kendi değerlerimizi tanıtmak istiyoruz.

Örneğin yurt dışında çok kez sahne alan Okay Özdağ hocamız İskenderun’da ilk kez sahne almıştır, öncelik kendi değerlerimiz. İSTE; global bir üniversite olacak tabi ki dışarıdan da katkılar gelecek ama önce kendi içimizdeki değerlerin farkına varıp onları kullanacak. Hareket eden kapsülün imalatına da başlandı, kendi kendine 10-20 ne kadarsa o sayıya ulaşınca sürücü olmadan hareket edecek. Merkez kampusun içinde insansız kütüphane olacak. Biz kendimiz üreteceğiz ve ürettireceğiz. Herkesin görmek isteyeceği bir kampus yaratacağız. Teknopark için hedefimiz 2023, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olması dolayısı ile o tarihi istiyoruz.

iste-teknoversite3

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya hocamıza da bizlere katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Üniversitesi ve İSTE Hatay’a hizmet etmek için var. Anayurt güvenliği dersini ilk kez biz üniversitemizde derse koyduk. Amerika, İsrail gibi ülkelerde bu dersler veriliyor bizde neden olmasın. Teknoversite tanıtım vizyonunda 125 madde var. Bunları tek-tek gerçekleştireceğiz. Mezunlarımızın tamamının İngilizce konuşmasını sağlayacağız. Biz toplumumuzla, öğrencilerimizle iş yapacağız, hayallerimizi gerçekleştireceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’in konuşması ve ikramlarla son buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here