Rektör Depci’den Turizm Fakültesi Ziyareti

0
32

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, birim ziyaretleri kapsamında Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE’nin bütün birimlerini kapsayan ziyaretleri kapsamında, Turizm Fakültesi personeli ve öğrencileri ile bir araya geldi. Rektör Depci’ye ziyaretinde İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç ve Daire Başkanları eşlik etti. Ziyarette İSTE Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Mustafa Yüksek de hazır bulundu. Rektör Depci öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi.

Turizm Fakültesi Turuncu Salonda öğrencilerle buluşan Rektör Depci, birim ziyaretleri vasıtasıyla öğrencileriyle buluşuyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve tamamlanması yakın olan Gastronomi Mutfağı ile ilgili bilgi veren İSTE Rektörü Prof. Dr. Depci, uygulamalı birimlerin donanımlı öğrenciler yetiştirmek için gerekliliğe bu konuda atılan adımlara vurgu yaptı. Öğrencilerinin en nitelikli biçimde yetişmesi ve eğitim hayatlarının kalitesi için tüm kaynakların etkin kullanımının yanında dış paydaşlarla sürekli etkileşim halinde olduklarını vurgulayan Rektör Depci; “İSTE’yi daha ileriye taşımak için buradayız. ‘Önceden neden yapılmadı değil bundan sonra neler yapılmalı’ üzerine odaklanıyoruz. Bir baba olarak İSTE’yi çocuklarımın gönül rahatlığıyla tercih edeceği bir üniversite yapmak gayesindeyim” diye konuştu.

Öğrencilerle keyifli diyaloglar kuran Rektör Depci; “Alanınızda en iyi olmaya odaklanın ama bunu yaparken de hayatı kaçırmayın. Her doğan gün kendinizi inşa etmek için bir fırsattır, bu fırsatın kıymetini bilin” tavsiyesinde bulundu. Donanımlı öğrenci yetiştirmenin olmazsa olmazı olan uygulamalı eğitim için tüm kaynakların seferber edildiğini belirten Rektör Depci, İSTE’ye kazandırılan ve yapımı devam eden laboratuarlar, mutfaklar, atölyeler ve diğer uygulama birimlerinden söz etti. Vatanını ve milletini sevmenin sözde değil eylemde olması gerektiğini vurgulayan Rektör Depci, öğrencilere ortak kullanım alanları konusunda daha hassas olmalarını hatırlattı ve “Hepinize yeni eğitim- öğretim yılında başarılar diliyorum” diyerek ziyaretini tamamladı.

Program sonunda öğrenciler, birim ziyaretlerinden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek Rektör Depci’ye, “Her konuda açıklıkla ne durumda olduğumuzu ve neler yaptığınızı anlattınız. Sorularımızı yanıtladınız. Bu verimli görüşmeler için teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here