“Ramazan Bayramı Tüm İnsanlığı Barış ve Huzur Getirsin”

0
192

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, birer açıklama yaparak, tüm bölge halkının Ramazan Bayramlarını kutladı.

Bayramların birlik ve beraberliklerin pekişmesine büyük katkısı olduğunu vurgulayan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, toplumsal barışın daha da güçlenmesine, küskünlerin barışmasına, sosyal dayanışmanın, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının zirveye ulaşmasına yaptığı katkıları dolayısıyla, fert ve toplum hayatımızda özel bir yere sahip, müstesna günlerimizden birisi olan Ramazan Bayramına, milletçe, huzur ve güven ortamı içinde ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, mutlulukların paylaşıldığı; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği; dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu; insanların kaynaşmasına ve barışın tesisine aracılık eden ulvi ve müstesna günlerdir. Bayramda, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmayalım. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu gösterelim. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine de daha özenle kucak açalım. Bu düşüncelerle; Hataylı hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum” dedi.

“Bu Özel Günlerde Paylaşım İçerisinde Olmalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de bayram günlerinin önemine vurgu yaptığı açıklamasında; “Toplumsal birlik ve beraberliğin sağlandığı, sevgi ve saygı içinde insani ilişkilerin güçlendiği bayramlarımız; kardeşlik-dostluk bağlarının canlanmasına, kırgınlık ve dargınlıkların unutulmasına vesile olan müstesna günlerdir. Bayramların özünde hoşgörü, dayanışma, barış ve mutluluk vardır. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini unutmayarak paylaşım içerisinde olmalıyız. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle Ramazan Bayramının ülkemize sağlık, huzur, mutluluk getirmesini temenni eder; yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, olmadığı bir ülke ve dünya dileğiyle Tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramını kutlarım” ifadelerine yer verdi.

“Ramazan’ı Bayram İle Taçlandıracağız”

Mübarek Ramazan ayının Ramazan Bayramıyla taçlandırılacağını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlarımızla buluşarak gönül birliğimizi pekiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının maneviyatını hakkıyla yaşadığımız bu ulvi günleri Ramazan Bayramı ile taçlandıracağız. Bayramlar, insanların birbiriyle kucaklaşmasına vesile olan ziyadesiyle anlamlı günlerdir. Kardeşlik ve barış iklimini derinden hissettiğimiz bugünlerde değerlerimizi yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın mutluluğunu birlik beraberlik içerisinde yaşarız. Sevdiklerimizle buluşmamıza vesile olan Ramazan Bayramı’nın, herkese hayırlı olmasını içtenlikle diler, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarım” dedi.

“Bu Anlamlı Günleri Ruhuna Uygun Şekilde Değerlendirmeliyiz”

Kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin en ileri düzeye ulaştığı bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını ve Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Bayramlarımız, halkımızın birlik ve dayanışmasında sosyal barış ve kardeşliğin geliştirilmesinde, milletçe ortak sevinçler yaşadığımız ve paylaştığımız müstesna günlerdir. İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, bizleri bir arada tutan değerleri geliştirmenin vesilesidir.

Milletimizin köklü tarihinden ve zengin kültüründen aldığı bu değerlere sahip çıkarak geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur, kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bu anlamlı günleri ruhuna uygun şekilde değerlendirmeliyiz. Güzel kentimiz İskenderun’da bir bayramı daha huzur içinde kutlamanın mutluluğunu yaşarken, bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın Ülkemize, Milletimize ve tüm insanlık âlemine kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, değerli İskenderunlu hemşerilerimin bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here