Ramazan Bayramı Programı Belli Oldu

0
174

Kaymakam Soytürk; “Bayram Günlerinin Birleştirici Ve Manevi Gücü, Bizleri Yeni Ufuklara Taşıyacaktır”

Mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, Ramazan Bayramı kutlama programı da belli oldu. İskenderun Kaymakamlığı tarafından, Ramazan Bayramı kutlama programı tertip edildi. Ramazan Bayramı kutlamaları kapsamında 24 Haziran 2017 Cumartesi (Arefe) günü Şehitlik Ziyareti gerçekleştirilirken, vatandaşlarla bayramlaşma ise; Bayramın 1’inci günü olan 25 Haziran 2017 Pazar günü düzenlenecek.

Protokol üyeleri ile daire amirlerinin katılacağı Şehitlik Ziyareti, 24 Haziran 2017 Cumartesi (Arefe) günü 11.00-11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Protokol üyeleri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılacağı resmi bayramlaşma ise Bayramın 1’inci günü olan 25 Haziran 2017 Pazar günü 11.00-12.00 saatleri arasında Belediye Halk Gazinosunda tertip edilecek.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirme, millet olma iradesini ve kardeşliği en üst düzeyde hissettirme ve kırgınlıkları unutturma özelliği taşıyan bayramların, mutluluk ve huzur dolu bir iklim meydana getirmeleriyle inanç ve kültür medeniyetimizin en temel unsurları olduğunu vurgulayan Kaymakam Soytürk; “Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan, milletimizin ve toplumsal hayatımızın en güzel ve anlamlı günlerini içeren Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. Bu özel günlerde kendi mutluluklarımızla birlikte, yapacağımız yardımlarla ve ziyaretlerle çevremizde ki insanlarında yaşamlarına bir nebzede olsa mutluluk katmak bu bayrama ayrı bir anlam katacağı şüphesizdir.

Bu bağlamda, Ramazan Bayramı’nda yakınlarımıza, dostlarımıza, komşularımıza, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yapacağımız bir ziyaret, vereceğimiz bir güzel mesaj ve göstereceğimiz bir içten sevgi aramızdaki mesafeleri kapatacak ve gönüllerimizi birleştirecektir. Bir ve büyük bir Millet olma şuuru içerisinde; huzurumuzu bozmak ve aramıza fitne sokmak isteyenlerin hain emellerini boşa çıkarmalı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde huzur dolu bir bayramı gelecek günlere taşımalıyız. İnsanımızı öteden beri birlikte tutan ve güçlü kılan bu müstesna bayram günlerinin birleştirici ve manevi gücünün, bizleri yeni ufuklara taşıyacağına olan inancım tamdır. Bütün bu güzelliklerin, huzur ve barış ortamının sürekli olmasını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, İlçemizde görev yapan adli, askeri ve sivil erkânın, tüm kamu personelinin, özel sektör yönetici ve çalışanlarının, basın mensuplarının ve saygıdeğer İskenderun halkının bayramlarım en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vatandaşların bayramını huzur ve güven içinde geçirmeleri için gerekli olan her türlü tedbir ve önlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak alındığını da sözlerine ekleyen Kaymakam Soytürk; “Bayram süresince görevi başında olan tüm güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli başta olmak üzere tüm çalışanlara ve güzide İlçemizin asayiş ve huzurunun sağlanmasına katkıda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here