Prime Mall İskenderun’da Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Sergisi

0
61

Bu yıl Prime Mall İskenderun’da 5’cisi düzenlenen “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” fotoğraf sergisi 31 şehirde, 47 farklı mekânda izleyicileri ile buluştu.

Toplumsal cinsiyet rollerine ve ataerkil toplumsal cinsiyet rolleri altında ezilen kadınlara dikkat çekmek amacı ile düzenlenen “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” sergisi, ilk kez 8 Mart 2009 tarihinde Toplum Gönüllüsü Gençler tarafından hayata geçirilmişti, geçen 4 yıl içinde, Türkiye’nin 42 farklı şehrinde 210 noktada 10.000’lerce insana ulaştı. Bu sene sergi Dünya medya ve Prime Mall İskenderun’un desteğiyle İskenderun’da AVM Sanat Galerisi’nde, İskenderun Toplum Gönüllüleri tarafından açıldı.

Sergi, Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların toplumdaki yerine farklı bir noktadan bakıyor. Din, etnik özellikler, yerel kültürel unsurlar, ekonomi, siyaset gibi birçok bileşen tarafından etkilenen toplumsal cinsiyet rolleri kadınların ve erkeklerin nasıl yaşayacaklarına karar veriyor.

Ortak dünya kültürü tarafından oluşturulan bu roller, kendi ‘doğal’ gelişimi sonucunda-sürecinde kadınları sosyal hayattan ve sokaktan soyutluyor, erkeği egemen ve güç sahibi hale getiriyor. EİBD Gönüllüsü Gençler bu eşitsizliğe Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Sergisi ile dur, topluma da bu konuda düşün demek istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here