PKK’lı Teröristler 11 Kamyon ve Bir İş makinesini Ateşe Verdi

0
257

amanos-teror1Amanos Dağları’nda, PKK’lı teröristler, bir taş ocağına ait 11 kamyon ve bir iş makinesini ateşe verdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Amanos Dağları Beşikligöl mevkisinde bir taş ocağındaki iş makinesi ve bazı araçlar, PKK’lı teröristler tarafından ateşe verildi. Bölgeden yükselen dumanların Dörtyol ilçe merkezinden de görüldüğü olayın ardından Beşikligöl mevkisine, zırhlı araçlarla çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Taş ocağında ateşe verilen 11 kamyon ve bir iş makinesinde ağır hasar oluşurken, güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

amanos-teror2

Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Ocak çalışanları, sabah saatlerinde kahvaltı yaparken ocağa gelen 4 kişiden oluşan silahlı terörist grubun 17 personeli bir araya topladığını söyledi.

Teröristlerin iş makinelerini yakmak istediklerini, kendilerinin engel olmak istemelerine rağmen silah zoruyla bunu gerçekleştirdiklerini anlatan ocak çalışanları; “Araçların akaryakıt depolarına silahla ateş ederek araçların alev almasını sağladılar. Bizim müdahale etmemizi engellediler. Bir grubu ocakta bırakıp 4 kişiyi götürdüler. Bu arkadaşlarımızı serbest bıraktılar. Tüm arkadaşlarımız ocağa döndü” diye konuştular.

amanos-teror3

Konu hakkında Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“25 Ekim 2016 Salı günü saat 06.30 sıralarında İlimiz Dörtyol İlçesi Karakese Mahallesi kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubunun taş ocağından taş çeken kamyonları durdurarak şoförlerine propaganda yaptıkları, ardından kamyonları ateşe verdikleri tespit edilmiştir. 1 iş makinesi, 11 kamyonun zarar gördüğü olayın ardından kaçan teröristleri yakalamak amacıyla bölgede Jandarma tarafından geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here