“Muhtarlar Zor Şartlarda Vatandaşa Hizmetlerini Sunmaktadır!”

0
412

meral-kirecci1Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi; “Muhtarlar Zor Şartlarda Vatandaşa Hizmetlerini Sunmaktadır!”

Geçtiğimiz hafta içerisinde kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün ardından muhtarların çalışma şartları ile ilgili görüşlerini alığımız kentimizin tek bayan muhtarı Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu.

Muhtarlık Kurumunun 19 Ekim 1829 tarihinden bu yana devam ettiğini hatırlatan Muhtar Kireççi; “Muhtarlık kurumu 187 yıldır var. Bugün ülkemizde 31.963 mahalle, 18.229 köy muhtarı görev yapmaktadır. Toplam 50.292 muhtarımız vardır. Ne yazık ki muhtarlık kurumu vatandaşa zor şartlar altında hizmet sunmaktadır” dedi.

meral-kirecci2

Yeniden düzenlenecek köy ve Mahalle kanununa ihtiyaç olduğunu kaydeden Muhtar Meral Kireççi; “Muhtarın statüsü belli değildir, muhtar işçi midir, muhtar memur mudur adı konulmalıdır. Muhtarların sosyal Güvenlik primleri içişleri bakanlığı tarafından ödenmeli ve muhtarlar Bağ Kur borçlarından kurtarılmalıdır” dedi.

Muhtarlık hizmet binalarının ihtiyaçlarının da devlet tarafından karşılanması gerektiğini savunan Muhtar Meral Kireççi; “1300 TL yapılan maaşlar muhtarlık ihtiyaçlarını karşılayamamakta, Bağ Kur 580 TL, Elektrik, su, internet, telefon, kırtasiye gibi masraflara yetmemekte, kendi cebimizden harcama yapmaktayız. Belediyeler tarafından “Nakdi” yardım yapılmalı ve gerekli kanunda yer verilmeli.

meral-kirecci3

Türkiye Cumhuriyetinin vefakâr, cefakâr, vatandaşlarına sesleniyorum. Muhtar vatandaşın anası, babası, kardeşi, abisi, ablasıdır. Devletle arasındaki en yakın köprü görevi kuran kurumdur. Esas anlamda sahip çıkılmasını, hükümet ve TC Devletinden talep ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here