Piyasalar ‘Toparlanmaya’ Çalışıyor

0
59

uğur fırat-piyasa16İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat yatırımcılarını bilgilendirmeye devam ederek haftanın ilk altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Uluslararası piyasaların, son dönemdeki güçlü satışların ardından toparlanmaya çalıştığını, altının ise düşüşünü sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Fırat; “Altın, küresel hisse senetlerindeki güçlenmenin güvenli liman talebini azaltması sonucu düşüşünü sürdürdü. Altın, küresel hisse senetlerindeki sıçramanın güvenli liman alımlarını azaltması sonucu düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve beş haftanın zirvesinden başladığı düşüşünü daha da genişletti. Altın, ABD’de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentilerinin güçlendiği bir ortamda, Fed aylık varlık alım programını bu ay tamamlamayı planlarken, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ilave teşviklere ağırlık vermesi ile birlikte, Bloomberg Dolar Spot Endeksi’ndeki yükseliş ile birlikte geri çekildi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, dört hafta ard arda düşerek bir yılı aşkın sürenin en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirmesinin ardından, sekiz ayın en düşük seviyesinden başlattığı çıkışını daha da genişletti. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,2530 lira, Euronun satış fiyatı ise 2,8770 lira olmuştu. Bugün Dolar ve euro ise serbest piyasada dolar 2,2470, euro 2,8650 liradan haftaya başladı” diyerek açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here