Piyasa Değeri 4 Milyon TL Olan Balina Kusmuğu Ele Geçirildi

0
29

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, piyasa değeri 4 milyon TL olan 16 kilogram balina kusmuğu ele geçirdi. Operasyon sonunda gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili soruşturma işlemleri başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Mersin’den İskenderun’da Ambergris balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu ve parfümlerin kalıcılığını artırmak için kullanılan, yanıcı ve çok değerli bir madde olan balina kusmuğu getirileceği bilgisi alındı.

Bu duyum üzerine harekete geçen Hatay İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ile İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 15 Haziran 2022 tarihinde bir operasyon icra edildi. Operasyon sonucunda içerisinde İ.B., S.S., M.M.D. ve H.A. isimli şahısların bulunduğu bir araçta yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 19 kilogram gri balina kusmuğu maddesi ele geçirildi.

Ele geçirilen malzeme, gümrük müdürlüğüne teslim edilirken, operasyon sonunda gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili soruşturma işlemlerine de başlandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here