Patrik Vekili Maluli Arsuz’da Şükür Duası Yaptı

0
457

Paskalya öncesi ‘Kutsal Hafta’ içerisinde Hatay ilinde bulunan Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli, Arsuz’da Mar Yuhanna Kilisesinde gerçekleştirdiği ‘Şükür Duası’nda cemaatle bir araya geldi.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, Arsuz Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Corç Deniz ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’in de katıldığı ‘Şükür Duası’nda, dünya barışı için dualar edildi.

Dua sonrası kısa bir açıklama yapan Patrik Vekili Efram Maluli; “İskenderun Limanındaki dalgalar, Arsuz şehrinin tarihine çarpmıştır ve bu dalgalar, bu şehrin onurlu Hristiyanları anlatan bazı sayfalarını silmiştir. Lakin bugün, tarihin zor günlerine rağmen bu şehirde bulunan az ama inançlı insanlar bu tarihe şahitlik etmektedirler.

Bazen kelimeler gördüğüm şeyleri anlatmaya yetmemektedir. Bu sihirli şehirde Kutsal Çarşamba sabahında imanlı evlatlarımız ile şükür duasında birlikte olduk. Orada Rab İsa Mesih’in suretini görmeyi, canlarımızı yenilemesini ve kurtarmasını diledik” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here