Hataylı Ortodokslar Kutsal Yağ Ayininde Bir Araya Geldi

0
425

Kutsal Hafta içerisinde bulunan İskenderunlu Ortodokslar, Çarşamba akşamı gerçekleştirilen ‘Kutsal Yağ’ ayininde bir araya geldi. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde Peder Yıldırım da okunan bölümlerle ilgili bir vaaz verdi. Hristiyan hayatında kutsal yağın öneminden söz eden Peder Yıldırım, bugün kilisede kutsanan yağların yıl boyu şifa için kullanılacağını söyledi.

Cemaat üyelerinin evlerinden getirdikleri zeytinyağlarının bir araya konularak, üzerine dualar edilen ayin sonunda ise yağlı pamuk ve buğdaylar kilise kadın kolları üyeleri tarafından cemaate dağıtıldı.

Kutsal hafta dolayısıyla Hatay’da bulunan Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli de, Altınözü Tokaçlı’da gerçekleştirilen Kutsal Yağ ayinini yönetti. Ayin sonrası konuşan Patrik Vekili Efram Maluli; “Bugün, Hatay tarihinde altın topraklar adıyla geçen Tokaçlı’da, kilisemizin çarpan kalbindeyiz.

Bu kilisemizin evlatlarında, başta pederlerinde ve cemiyet başkanında mütevazılığı, sevgiyi ve temiz kalpliliği gördük. Bu topraklarda, bekalarına sadık bir şekilde kiliselerini restore ettiler. Bu onurlu kilisemizde Kutsal Çarşamba gününde Kutsal Yağ duasını gerçekleştirdik” dedi.

Altınözü Sarılar, Antakya, Samandağ ve Arsuz kiliselerinde de Kutsal Yağ ayinleri cemaatlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here