“Partinizin Adındaki Adalet Kelimesini Unutmayarak Davranın”

0
111

MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya AKP Yetkililerine Seslendi…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, seçim gecesi resmi olmayan seçim sonuçlarına göre partilerinin iki milletvekili çıkarmasının ardından ertesi gün yurtdışından gelen oylarla vekil sayılarının bire düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim gününden bu yana il geneli tüm ilçelerde seçim kurullarına itirazların yapılmasıyla oyların yeniden sayılmasını talep eden MHP il Teşkilatının mücadelesinin arkasında olduklarını ifade eden Kaya, 2. Sıra Milletvekili adayları İbrahim Gül’ü vekil olarak seçmeye yeter oyu aldıklarına inandığını söyledi.

Haklarının verilmesi gerektiğini aksi takdirde yapılan adaletsizliğin önümüzdeki seçimlere yansıyacağını savunan Kaya; “Bugün itibarıyla secim biteli dört gün oldu. Bir çok ilde hala seçim sonuçları belirsiz olan iller arasında, güzel Hatay’ımızda var. Biz İskenderun Kadın Kolları Teşkilatı olarak tüm İskenderun’u karış karış gezerek, Bilge Liderimizin Mimarı olduğu Cumhur ittifakının önemini anlatarak, Cumhur ittifakının adayı olan Sayın Recep Tayyip Erdogan Beye ve kendi milletvekili listelerimize de oy istedik. Yeni kurulan siyasi partinin bizden aldığı 4-5 puanlık oy oranına rağmen, Ramazan ayı boyunca, orucumuzu da tutarak, tüm İskenderun’u ve Hatay’ı karış karış gezerek, her insanımızın gönlüne girerek, Hatay’da oylarımızı nerdeyse %50 oranında arttırarak, 2. Sıra Milletvekili adayımız kardeşim İbrahim Gül Beyi vekil olarak seçmeye yeter oyu aldığımıza inanıyorum.

Burada ittifak yaptığımız AKP yetkililerine seslenmek istiyorum. Partinizin adındaki adalet kelimesini unutmayarak davranın ve bir yanlışın ve haksızlığın arkasında durmayın. Unutmayın ki Adalet bir gün mutlaka herkese lazım olacak içi dolu bir kavramdır. Hakkınızsa alın ama hakkımızsa hakkımız olanı almamıza da yardım edin. Önümüzde Belediye Başkanlığı seçimleri var. 5 yıl da milletlerin tarihinde çok kısa bir süre. Bu olayın partinizin tarihine ve siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmesine siz AKP’li yetkililerin ve Hatay’daki YSK yetkili hakimlerin izin vermeyeceklerini düşünüyor ve buna da inanmak istiyorum. Bu hakkı hak edene teslim edeceklerine de inanmak istiyorum ki bize oy veren insanlarımızın gönlünde doğru yerde kalın. Siyaset bireylerin vekilliği ya da geleceği için değil, etik ve ahlaki kurallarla millet için yapılır. Bizlere ve vekil adaylarımıza güvenip inanarak oy veren tüm Hataylı hemşerilerimde teşekkür ederek saygı ve sevgilerimi sunarım” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here